وردپرس چیست؟ کاربرد های بی نقص وردپرس
وردپرس چیست؟
برای هر کسی این سوال شاید پیش آمده است که وردپرس چیه که این همه در بین مردم سر زبان ها افتاده است؟ برای این که یک سایت بسازیم نیاز به یک سیستم مدیریت محتوا داریم، در این بین سیستم های مدیریتی زیادی وجود دارد که بعضی ها نسبت به بقیه برتری های دارد و یکی از برترین سیستم های مدیریت محتوا،وردپرس هست شما با نصب این افزونه روی هاست می توانید در عرض 1 ساعت یک سایت کاملا حرفه ای و رایگان بسازید و با پنل مدیریت ساده ای که داره شما می توانید به راحتی سایت خود را مدیریت کنید و مطالب مفید خود را انتشار بدید و وردپرس دارای قالب ها و افزونه های رایگان هست که با نصب این ها می توانید یک سایت حرفه ای با دموی مد نظر داشته باشید و چیزی که همه رو شگفت زده می کند اینه که برای کار با وردپرس اصلا نیازی به دانش برنامه نویسی نیست.
و کلا دو روش برای ساخت سایت وجود دارد:
اولی گزینه ای هست که شما میتوانید با استفاده از ابزارهای مدیریت سیستم مثل وردپرس و یا جوملا در سایت خود استفاده کنید، و سایت خود را بالا بیارید.
یا از زبان های برنامه نویسی مثل CSS , HTML استفاده کنید و سایت خود را راه اندازی کنید.
حتما با ما تا انتهای این مقاله مفید همراه باشید چون میخوایم تمام کاربردها و نقطه ضعف های وردپرس رو کاملا به شما بگیم و شما را با این افزونه قدرتمند و تاریخچه اش کاملا آشنا کنیم.
پیشنهاد می شود مقاله HTML چیست؟ قابلیت های HTML که دنیا را متحول کرد، را مطالعه کنید.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
در بالا هم اشاره کردیم که برای ساخت و بالا آوردن سایت دو راه وجود دارید، که یکی از آن ها سیستم های مدیریت محتوا هستند و یکی هم زبان های برنامه نویسی هست، سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزاری یا همان یک افزونه ای هست که به شما کمک می کند تا در وقت خود صرفه جویی کرده و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی بتوانید سایت خود را به راحتی بالا بیارید، وردپرس هم یکی از همون سیستم های مدیریت محتواست که طرف داران زیادی دارد.
در انگلیسی به سیستم مدیریت محتوا، CMS گفته می شود، که در یک مقاله جداگانه به صورت مختصر به شما کاربران توضیح داده ایم، که می توانید محتوای CMS چیست؟ را مطالعه کنید.
شما می توانید بدون ایجاد تغییر در کدها،یک سایت رو از صفر بالا بیارید و هر محتوایی که مفید هست را توی سایت خود قرار دهید بدون این که تغییراتی در کد نویسی به وجود آید.
و شما با راه اندازی یک سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس میتوانید کسب و درآمد آنلاین داشته باشید که مزایا و معایب هایی دارد، ما در این مقاله 10 تا از مزایا و معایب کسب و کار های آنلاین رو گفته ایم.
هر دوتای این روش ساخت سایت، خوبی ها و بدی هایی دارد که برای مثال وردپرس هزینه ای کم تری نسب به برنامه نویسی نیاز دارد و در عوض زبان برنامه نویسی وقت چند برابری وردپرس رو نیاز دارد، برای این که تفاوت هر دو تا رو بدونید و مزیت های هر دو را بدانید می توانید وبلاگ وردپرس بهتر است یا HTML را مطالعه کنید.
ایده خلق وردپرس چگونه جرقه خورد؟
وردپرس در سال 2003 معرفی شده است که در اوایل کار خود برای نوشتن بلاگ ها استفاده میشد و چندان طرفدار و قابلیت های زیادی نداشت.
وردپرس با زبان معروف و پر مخاطب پی اچ پی طراحی و ساخته شده است.
با گذشت زمان وردپرس با آپدیت های خود پیشرفت چشم گیری داشته است، امروزه به یکی از معروف ترین و جذاب ترین سیستم مدیریت محتوا تبدیل شده است که در حال حاضر بیش از 80 میلیون سایت با وردپرس راه اندازی شده است.
پایه گذرا وردپرس شخصی نبود به جز مت چارلز مولنوگ که این نرم افزار فوق العاده حرفه ای را طراحی کرده است.
آقای مت که در شهر تگزاس به دنیا آمده بود به عکاسی علاقه زیادی داشت و به همین دلیل تصمیم گرفت که یک وبلاگی طراحی کند تا بتواند عکس های زیبای خود را در اون وبلاگ قرار دهد.
مولنوگ با دونفر از دوستان خود به نام های مایک لیتل و میشل جمع سه نفره ای را تشکیل دادند و شروع به توسعه سیستم b2 کردند.
و در سال 2003 موفق به ساخت نرم افزار حرفه ای امروزی، وردپرس شدند که در زمان های اولیه همچین امکانات گسترده ای را نداشت.
دلایل محبوبیت وردپرس
وردپرس دلایل زیادی دارد که هر کدام موجب محبوبیت وردپرس شده است از جمله محبوبیت وردپرس رایگان بودن، ابزارهای زیاد داشتن و انعطاف پذیری بسیار بالا که موجب شده در جهان امروزی خیلی معروف شده باشد و همین امر هم باعث شده بیش از 80 میلیون سایت از وردپرس استفاده کنند.
شاید خیلی از شما ها در این باور باشید که نرم افزار یا همان افزونه وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای ضعیفی هست و نمی تواند سایت خیلی حرفه ای را طراحی کند، ولی این یک باور غلط هست، زیرا این افزونه یک سیستم مدیریت محتوای خیلی حرفه ای هست و می تواند سایت های حرفه ای طراحی کند و این رو هم باید به یاد داشته باشیم که بخش زیادی از سایت های بزرگ جهان با وردپرس طراحی شده اند.
مزایای استفاده از وردپرس
یکی از مزایای استفاده از وردپرس رایگان بودن وردپرس هست.
وردپرس انعطاف پذیری بسیار بالای دارد.
صرفه جویی در زمان برای طراحی یک سایت حرفه ای
صرفه جویی در هزینه و امنیت بالا
مناسب بودن برای بهینه سازی به موتور های جستجوی گوگل
قابلیت سفارشی سازی بیش از حد سایت
سادگی و مدیریت آسان
امکان استفاده از زبان های گوناگون
نصب و بروز رسانی آسان
زبان وردپرس چیست؟
همیشه در ذهن کاربران سوالی به وجود آمده است که زبان وردپرس چیه؟
وردپرس از زبان معروف PHP ساخته شده است ولی شما اصلا نیازی نیست برای ساخت سایت با وردپرس به زبان برنامه نویسی مسلط داشته باشید و شما می توانید در عرض 1 روز یک سایت رو بالا بیارید، بدون این که از زبان برنامه نویسی استفاده کنید.
ولی گفتن این هم خوبه که اگر به زبان های برنامه نویسی PHP و یا HTML مسلط باشید می تونین سایت خود را بیشتر توسعه داده و تغییرات زیادی روی سایت خود انجام بدید.
وردپرس چگونه کار می کند؟
وردپرس دارای یک محیط خیلی ساده برای کار کردن هست که اسم آن محیط، پیشخوان نامیده شده است و شما با ورود به آن پیشخوان خیلی ساده و راحت میتوانید سایت خود را کنترل کنید.
شما از بخش پیشخوان می توانید قالب خود را ویرایش داده و افزونه های جدید به سایت خود اضافه کنید.
و می توانید محتوای که شامل (عکس،ویدیو،پادکست وPDF) رو انتشار بدید.
امنیت وردپرس
وقتی که می خوایم کسب و کاری رو شروع کنیم در اولین قدم به امنیت اون کسب و کار فکر می کنیم که آیا از امنیت بالایی برخوردار هست یا نه؟
و همیشه دنبال سیستم مدیریت محتوایی هستیم که هم ساده و کاربردی باشد و در کنار اینا هم از امنیت بالایی برخوردار باشد.
شاید تا به حال به ذهنتان این سوال آمده است که آیا وردپرس امن نیست؟
امروزه بعضی از طراحان سایت بر این باورند که وردپرس از امنیت بالایی برخوردار نیست، ولی این باور کاملا اشتباه هست زیرا کسی که امنیت کسب و کارش رو بالا می بره خود شما هستید، برای مثال اگر در دنیای واقعی در مغازه رو باز گذاشته و برای یه مدتی از مغازه برید حتما دزدان به مغازه شما سری خواهند زد و سایت هم مثل این مغازه می مونه، پس خود شما هستید که امینت سایت خود را بالا می برید.
برای پیش فرض سیستم مدیریت محتوای وردپرس از امینت بالایی برخوردار هست،ولی شما هم باز بعد از راه اندازی سایت حتما باید امنیت سایت خود را بالا برده و روی امنیت سایت کار کنید که سایت شما غیرقابل نفوظ باشه و یک سد خیلی قوی در برابر هکر ها بسازید.
هزینه استفاده از وردپرس چقدر است؟
هزینه ساخت سایت وردپرس مربوط به شخص خود شماست، سیستم مدیریت محتوای وردپرس کاملا رایگان هست فقط شما تنها کاری که باید انجام بدین خرید دامنه و هاست برای سایت خود هست که هر سایتی نیاز به هاست مناسب دارد چه سایتی که با زبان برنامه نویسی بالا اومده و یا سایتی که با ورپرس بالا اومده باشد، فقط توی وردپرس شما در زمان خیلی خیلی صرفه جویی می کنید ولی در زبان برنامه نویسی شما برای طراحی قالب به چند ماه وقت نیاز مندید ولی توی وردپرس اصلا این گونه نیست، فقط کافیه یک قالب رو خریداری کرده و استفاده کنید.
در بالا هم اشاره کردیم که برای سایت وردپرسی نیاز به یک دامنه، هاست و قالب هست که هر کدام از این سه تا تنوع زیادی در قیمت دارند.
هاست
مثلا شما می توانید یک هاست 3 ماهه با 300 تومان تهیه کنید یا یک هاست سه ماهه با 2 میلیون تومان تهیه کنید و این بحث مربوط به حوزه کاری شماست برای مثال حوزه ما که آموزش هست یک هاست خیلی قوی و پر ظرفیت نیاز دارد.
دامنه
شما برای خرید دامنه هم انتخاب زیادی جلوی چشم خود دارید برای مثال میتوانید یک دامنه IR که نسبت به بقیه دامنه ها ارزان هست رو تهیه کنید و یا دامنه بین الملی com یا org که هر دو بالای 10 دلار قیمت شون هست را تهیه کنید.
و دلیل ارزانی دامنه های IR بخاطر کیفیت نیست که بگوییم از کیفیت کمی برخوردار هستند، برکه واسه همین پول کمی بابت شان پرداخت می شود که این دامنه ها ملی هستند و برعکس تصورات از کیفیت خوبی هم برخوردار هستند.
قالب
در بحث قالب دست شما از هر چیز دیگری باز تر هست، چون شما می توانید برای سایت خود از قالب های رایگان وردپرس که در همه جای اینترنت وجود دارد استفاده کنید و یا قالب آماده ای گران قیمت که کیفیت بالایی دارند و قابلیت تغییرات زیادی دارند و برای یک مقصد، مثلا سایت فروشگاهی طراحی شده است استفاده کنید و یا بهتر از همه که هم بهترین گزینه هم بالا ترین قیمت رو بین قیمت های قالب داره، دادن سفارش طراحی قالب مخصوص شماس که فقط شما می توانید ازش استفاده کنید ولی هزینه ای زیادی براش نیازه چون باید یک نفر استخدام کنیم تا برای شما این کار رو انجام بده.
پس فهمیدیم که هزینه طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس مربوط به خود شماست، شما می توانید برای نگه داری یک ماه یک سایت را با 100 هزار تومان طراحی کنید یا برای یک ماه 1 میلیون هزینه نگه داری سایت بپردازید.
آیا میتوان وردپرس را روی کامپیوتر شخصی خود نصب کرد؟
بله، می توان وردپرس را روی سیستم شخصی خود نصب کنید و کسانی که در حال آموزش دیدن در مورد این افزونه هستید و یا اصلا با محیط این افزونه کار نکرده اند، می توانید این افزونه را روی سیستم یا لپتاب شخصی خود نصب کرده و باهاش شروع به کار کنید تا هم با محیطش آشنایی داشته باشند و هم آموزش خود را سپری کنند.
الان صددرصد در زهنتان سوالی به وجود آمده است که چرا باید برای آشنایی با محیط کار حتما وردپرس رو روی سیستم شخصی نصب کنیم؟
چون برای کار و با وردپرس واقعی نیاز به یک دامنه واقعی و یک هاست واقعی دارید که هزینه ای بابت شون باید پرداخت کنید.
و دومین دلیلش اینه که شما برای کار با وردپرس روی هاست نیاز به اینترنت پرسرعت دارید ولی اگر روی کامپیوتر نصب کنید میتوانید بدون اینترنت و با سرعت بالا با وردپرس کار کنید.
سخن پایانی لندگراف
طراحی وب سایت یکی از کارهای پر درآمد یا فریلنسری هست، که شما میتوانید با طراحی سایت درآمد میلیونی داشته باشید، و یاد گرفتن وردپرس هم به خاطر پیشخوانش زیاد سخت نیست.
و برای این که یک طراح حرفه ای وبسایت باشین باید با فتوشاپ هم آشنایی داشته باشید، اگر نمیدانید فتوشاپ چیه حتما مقاله فتوشاپ چیست؟ را مطاله کنید.
یکی از قدم های تبدیل شدن به یک برند بزرگ، شما باید یک لوگوی حرفه ای داشته باشید، که در آن لوگو باید اصول هایی رعایت شود که می توانید مقاله 8 قدم مهم برای طراحی اصولی لوگو را مشاهده کنید.
ممنون از شما که با سایت لندگراف در این وبلاگ بسیار آموزنده و مفید همراه شدید.
دیدگاهتان را بنویسید