هاست چیست؟ معرفی انواع هاست ها
هاست چیست؟ سوالی که بسیاری از دوستان در هنگام طراحی سایت با آن مواجه می شوند. ما در ادمین سایت سعی کرده ایم مفاهیم هاست و سرور را به زبانی ساده برای شما عزیزان تعریف کنیم. در آخر انواع هاست را معرفی می کنیم تا بتوانید هاست مناسبی برای وب سایت خود پیدا کنید.
پیشنهاد ما برای شما: جوملا چیست؟ قابلیت های پیشرفته جوملا
سرور چیست؟
برای درک معنای هاست ابتدا باید به سراغ کلمه سرور برویم. سرور کامپیوتری است که همیشه روشن و متصل به اینترنت است که منابع مختلفی مانند رم، فضای ذخیره سازی، پردازنده و … را برای کلاینت های شبکه آماده می کند.
البته در بحث های شبکه سرور معنای دیگری دارد که در این بحث گنجانده نشده است!
هاست چیست؟
در زبان انگلیسی هاست به معنای میزبانی می باشد، که هر هاست یک بخش کوچکی از سرور می باشد، که شما می توانید، یک سرور را به چند قسمت تقسیم کرد، که هر یک از این بخش های تقسیم شده هاست نام گذاری شده اند.
شما برای راه اندازی سایت، اول به سراغ دامنه میرید، در مرحله دوم شما به یک قالب نیاز دارید، و در آخرین مرحله نوبتی هم باشه نوبت هاسته، که هر قسمت از یک سرور، به عنوان هاست، یک سایت رو میزبانی می کند.
بعد از متوجه شدن مفاهم هاست، می توانید، با توجه به نیاز های وب سایت های خود مثل ( میزان فضای میزبانی، مقدار رم، میزان پهنای باند و …) یک هاست با ویژگی های خاص از برترین شرکت های هاستینگ اجاره کنید. به این ترتیب بخشی از منابع یک سرور در اختیار شما قرار می گیرد و می توانید تمام اطلاعات و فایل های سایت خود را در آنجا قرار دهید.
سوالی که در ابتدای کار به ذهن خیلی ها می رسد این است که چرا از سیستم های خودمان به عنوان هاست استفاده نمی کنیم؟
آیا سیستم ما می تواند میزبان مناسبی باشد؟
همانطور که در ابتدای مقاله در قسمت “هاست چیست” گفته شد، هاست بخشی از یک سیستم است که همیشه روشن و متصل به اینترنت است. اگر برای لحظه ای اتفاقی برای این سیستم بیفتد یا اتصال اینترنت قطع شود، سایت شما در دسترس کاربران نخواهد بود و هیچکس نمی تواند سایت شما را ببیند.
در شرکت های هاستینگ حداقل یک تیم متخصص به صورت 24 ساعته آماده رفع مشکلات احتمالی هستند. نرم افزارهایی در سرورها فعال هستند که گزارش عملکرد تمامی قسمت های سیستم را ارسال می کنند تا در صورت بروز خطا سریعاً خطاها شناسایی شوند.
اگر از سیستم خودتان استفاده می کنید، در صورت بروز هر گونه مشکلی مانند قطع برق، مشکل اینترنت، خرابی سخت افزار و … سایت شما از دسترس خارج می شود و رفع آن زمان زیادی را از شما می گیرد.
یکی از مقالات پیشنهادی ما برای شما سیستم مدیریت محتوای CMS چیست؟ معرفی بهترین CMS ها تا افزایش اطلاعات داشته باشید،
در عین حال باید آموزش کاملی برای آشنایی کامل با نرم افزار راه اندازی، مدیریت و حفظ امنیت سرور داشته باشید. در مقاله راه های افزایش امنیت سایت بیان کردیم که برای داشتن امنیت در سایت هاست ایمن الزامی است.
بنابراین افراد از شرکت های هاستینگ کمک می گیرند تا درگیر چنین مسائلی نشوند.
اهمیت میزبانی بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید!
برای اینکه وب سایت شما در دسترس کاربران قرار گیرد، باید یک هاست پایدار و مطمئن داشته باشید. در دسترس نبودن وب سایت ها به صورت مداوم باعث آسیب جدی به فروش و درآمدزایی سایت می شود. از نظر سئو و قرار گرفتن در نتایج گوگل نیز متضرر خواهیم شد. بنابراین توصیه می کنیم به هیچ شرکت میزبانی مراجعه نکنید.
ما در ادمین سایت با توجه به تجربه کار با شرکت های هاست مختلف، در مقاله معرفی برترین هاستینگ های ایران، هاست های قابل اعتمادی را معرفی کرده ایم.
انواع هاست
بعد از اینکه متوجه شدید سرور و هاست چیست و چه کاربردی دارند، باید انواع آنها را بشناسید. در ادامه این مقاله از وب سایت آموزشی لندگراف قصد داریم، شما را با انواع هاست ها آشنا بسازیم.
هاست اشتراکی
در هاست های اشتراکی، یک سرور را به بخش های زیادی تقسیم می کنند، و هر قسمت کوچکی از سرور یک سایت میزبانی می شود. با این روش می توان هزاران سایت را روی یک سرور میزبانی کرد.
هاست اشتراکی مقرون به صرفه است و شما برای مقدار منابعی که نیاز دارید پرداخت می کنید. معمولا وب سایت ها در ابتدا و تا زمانی که اطلاعات و ترافیک زیادی نداشته باشند بر روی هاست اشتراکی میزبانی می شوند.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در این نوع هاستینگ ایجاد شود، مشکلات امنیتی است. هک کردن یک سایت می تواند راهی برای دسترسی به سرور و سایر وب سایت ها باشد.
همچنین وجود حجم بالای درخواست در سرور می تواند منجر به کاهش سرعت سایر وب سایت ها شود. بنابراین استفاده از سرورهای امن و مطمئن برای حفظ امنیت و کارایی سایت ضروری است.
سرور نیمه اختصاصی
هاست نیمه اختصاصی ( هاست vps یا سرور مجازی ) یکی دیگر از سرویس های میزبانی وب است که در آن یک سرور با کمک نرم افزار مجازی سازی مانند vmware به چند قسمت مجزا تقسیم می شود و هر قسمت به عنوان یک سرور مجزا مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت، مشتری منابع و قدرت بیشتری نسبت به حالت های میزبانی مشترک دارد.
سرور اختصاصی
در سرور اختصاصی، یک سرور به مشتری اختصاص داده می شود و وب سایت او تنها کاربر منابع آن سرور است. از آنجایی که سرور فقط سایت شما را میزبانی می کند، هیچ نگرانی از بابت امنیت و کاهش سرعت سایر وب سایت ها وجود ندارد.
این نوع هاست هزینه بالایی دارد و برای وب سایت های بزرگ مناسب است.
میزبانی ابری
شما در میزبانی ابری می توانید، از کلیه منابع نرم افزاری و سخت افزاری چند سرور استفاده نمایید، زیرا در هاست ابری، همیشه چندین سرور در حال کار روی شبکه می باشد، که این موجب می شود، وب سایت شما به یک سرور دارای منابع کم محدود نباشد، سایت شما اگر نیاز به منابع زیادی داشته باشد، می تواند از سرور های دیگری که داخل شبکه در حال فعالیت هست، استفاده کنید.
با این روش وب سایت شما همیشه در دسترس بوده و زمان آپدیت آن بسیار بالا خواهد بود. پشتیبان گیری و حفظ امنیت در هاست ابری به دلیل پراکندگی داده ها دشوارتر است.
هاست وردپرس
هاست وردپرس یک هاست لینوکس با قدرت و تنظیمات خاص برای میزبانی وب سایت های وردپرسی است. به طور کلی یک وب سایت وردپرسی را می توان بر روی سرورهای لینوکس و ویندوز میزبانی کرد. اما از آنجایی که وب سایت های وردپرسی از منابع سرور زیادی استفاده می کنند، باید از سرورهایی با منابع و سخت افزار قدرتمندتر برای میزبانی آنها استفاده کرد.
شرکت های هاستینگ سرورهای اختصاصی با قدرت خاصی برای میزبانی وب سایت های وردپرسی دارند که به آن هاست وردپرس می گویند. قیمت این نوع هاست ها از قیمت هاست اشتراکی بالاتر است.
اگر دوست داشتید، در مورد وردپرس اطلاعاتی به دست بیاورید، می توانید مقاله ای وردپرس چیست؟ کاربرد های بی نقص وردپرس ، را مطالعه فرمایید.
میزبان ایران
مرکز داده به مجموعه ای از سرورها، زیرساخت های ارتباطی و امنیتی برای پشتیبانی از خدمات شبکه اشاره دارد. میزبانی که مرکز داده آن در ایران قرار دارد، هاست ایرانی نامیده می شود. استفاده از هاست ایرانی مزایایی از جمله افزایش سرعت بارگذاری وب سایت، از دست ندادن اطلاعات در زمان تحریم، کاهش هزینه ها، جلوگیری از برداشت ارز و … دارد.
تفاوت هاست و سرور چیست؟
هاست بخشی از سرور است. یک سرور به چند قسمت تقسیم می شود و به هر قسمت هاست می گویند.
چرا داشتن هاست با کیفیت مهم است؟
هاست فضایی برای ذخیره اطلاعات وب سایت شماست. برای حفظ امنیت اطلاعات سایت، افزایش سرعت بارگذاری و همچنین در دسترس قرار دادن سایت باید از هاست با کیفیت استفاده شود.
چرا استفاده از هاست رایگان مناسب نیست؟
اکثر هاست های رایگان زمان پایینی دارند و وب سایت ها اغلب در دسترس نیستند. این نوع سرورها بسیار شلوغ هستند به همین دلیل کیفیت و امنیت پایینی دارند. آنها نباید برای میزبانی یک وب سایت مهم استفاده شوند.
سخن نهایی لندگراف
در مقاله هاست چیست؟ تیم لندگراف سعی کرده است، تا شما را کاملا با هاست آشنا کند، و سعی کند، به شما بگوید که هاست چه تفاوتی با سرور دارد، و چرا داشتن یک هاست با کیفیت خیلی مهم می باشد.
ممنون که تا پایان مقاله هاست چیست همراه لندگراف بودید، پش نهاد می کنیم، پر طرفدار ترین مقالات لندگراف را هم مطالعه فرمایید.
پرطرفدارترین های لندگراف: 5 تا از برترین سایت های آموزش فتوشاپ – 10 تا از بهترین نرم افزار های ویرایش عکس برای کامپیوتر
دیدگاهتان را بنویسید