برنامه نویسی بک اند Back-End چیست؟
زندگی مردم امروزی طوری شده است که بدون اپلیکیشن و وب سایت نمی توانند به کارهای روزمره خود ادامه دهند. از اشتراک گذاری عکس با دوستانتان گرفته تا سفارش غذا و انجام تراکنش های بانکی، تمام کارها با کمک اپلیکیشن انجام می شود. این اپلیکیشن ها عموما تجربه کاربری خوب و یکپارچه ای دارند، اما آیا تا به حال فکر کرده اید که این تجربه کاربری چگونه در اپلیکیشن ها پیاده سازی می شود؟ تمام اعتبار این دستگاه ها به حامیانشان می رسد که همه کارهای لازم را انجام می دهند که شما نمی بینید. برنامه نویس بک اند فردی هست که همین کار ها را انجام می دهد، و ما هم در مقاله برنامه نویسی بک اند Back-End چیست؟ اومدیم به کلی بک اند را برای شما توضیح داده ایم.
بکاند چیست؟
Back-end بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار است که کاربران نمی توانند آن را ببینند. به عبارت دیگر؛ Backend مغز سایت است که مسئولیت منطق کنترل را بر عهده دارد. کدهای نوشته شده در قسمت back-end مستقیماً به سیستم متصل نیستند، بلکه از طریق سرور به مرورگر کاربر ارسال می شوند. به همین دلیل است که بک اند برنامه نویسی سمت سرور نیز نامیده می شود.
از بهترین ویژگی های سایت سرور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
زبان های برنامه نویسی سمت سرور توسط مرورگرها قابل درک نیستند و در دسترس کاربران نیستند.
مرورگر وظیفه ای برای خواندن یا دریافت کد ندارد. در عوض، کدی را که در سمت سرور اصلی پردازش می شود برای کاربر نمایش می دهد.
هر جا که اطلاعات پویا مورد نیاز است، باید از زبان های سمت سرور استفاده شود.
همانطور که می دانید، سمت سرور، سمت کاربر یا سمت مشتری است. به طور خلاصه، هر جا که قرار است با کاربر خود تعامل داشته باشید، سمت مشتری وجود دارد. اسکریپت سمت کاربر توسط گیرنده یا مرورگر سیستم شما پردازش می شود و ربطی به سرورهای کمکی ندارد.
به طور کلی به گفته کارشناسان مربوطه، سایت بک اند مانند بخشی از کوه یخ است که در زیر اقیانوس ها پنهان شده است و سایت جلویی نوک کوه یخی است که همه می توانند آن را ببینند. هر چند دو قسمت سمت سرور و سمت کاربر تفاوت هایی با یکدیگر دارند، اما ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و ایجاد مشکل در هر یک از آنها باعث ایجاد مشکل در عملکرد سایت می شود.
تفاوت بین بکاند و فرانت اند چیست؟
داستان وب سایت ها و صفحات وب به نوعی است که توضیح می دهیم. شما حضوری با کد جاوا اسکریپت، html، css یا ajax می بینید، این فقط در قسمت فرانت اند است. در کنار اینها کدهای دیگری در کار هستند و برنامه های دیگری نوشته می شود که نمی توانید آنها را ببینید اما قطعا در حال اجرا هستند و تاثیر بسزایی روی تصویر جلوی چشم شما دارند اما از طریق سرور به دست شما می رسند. آنها آمده اند ولی نمی توان آن ها را دید، آن ها کار هایی را انجام می دهند. اینها کد های هستند که پشت پرده یا پشت سر هستند. به طور خلاصه:
آنچه کاربر در مرورگر خود می بیند قسمت فرانت اند است و کدی که نمی بیند و به آن دسترسی ندارد قسمت بک اند آن است.
کارهای فرانت اند مانند بهینه سازی برای موتورهای جستجو، تطبیق اندازه صفحه با موقعیت های مختلف و غیره.
_ کاربر می تواند کد فرانت اند را در سیستم خود ببیند اما به کد بک اند دسترسی ندارد و در واقع برنامه نویسان بک اند دور و دور از دید کاربران هستند.
_ کاربر کد بک اند را نمی بیند و فقط اثرات آن را احساس می کند. ماهیت بک اند مخفی کردن و همیشه در حال پردازش است، ولی هیچ کس نمی بیند
زبان های برنامه نویسی Back-end و Front-end کاملاً متفاوت هستند.
Backend داده ها را سازماندهی و خلاصه می کند و آن را برای نمایش به کاربران به قسمت جلو می فرستد.
پیشنهاد می کنم، برای افزایش اطلاعات خود مقاله رابط کاربری ui چیست؟ را مطالعه کنید.
وظایف اصلی بک اند کار چیست؟
مسئولیت راه اندازی وب سایت بر عهده برنامه نویس Backend است و معمولاً کار این برنامه نویس توسط کاربر قابل مشاهده و اندازه گیری نیست اما همیشه در پس زمینه در حال اجرا است. توسعه دهندگان Backend نقش مهمی در تیم توسعه وب دارند و وظیفه اصلی آنها این است که اطمینان حاصل کنند که داده ها یا خدمات درخواست شده توسط سیستم یا نرم افزار frontend به درستی کار می کنند.
Backend ترکیبی از پایگاه داده و نرم افزار نوشته شده به زبان سمت سرور است که روی سرور وب، سرور ابری یا ترکیبی از این دو اجرا می شود.
برای برقراری ارتباط با سرورها، برنامهها و پایگاههای داده، توسعهدهندگان باطن برنامههایی را با استفاده از زبانهایی مانند PHP، Ruby، Python، Java و Net و ابزارهایی مانند MySQL، Oracle و SQL Server میسازند. برنامه نویس Backend داده ها را پیدا، ذخیره یا اصلاح می کند و آنها را در کد جلویی قرار می دهد.
پس از درک الزامات فنی و الزامات صاحب کسب و کار، توسعه دهنده برنامه یا صفحه وب را با استفاده از ابزارهای ذکر شده می سازد.
با تبدیل و بازگرداندن داده ها به کدهای قابل تعامل با کاربر، مانند ایجاد فرم، ایجاد حساب کاربری، خرید آنلاین و غیره، مؤثرترین و کارآمدترین راه حل را ارائه می دهد.
موارد زیر را می توان در مسئولیت توسعه دهنده در مسیر شغلی برنامه نویسی گنجاند.
ایجاد پایگاه داده، یکپارچه سازی و مدیریت
نرم افزار سمت سرور برای ساخت یک فریم ورک باطن
کار فنی وب سرور
یکپارچه سازی رایانش ابری
سیستم عامل های مختلف را بشناسید و با آنها کار کنید
توسعه، انتشار و نگهداری سیستم مدیریت محتوا
API یکپارچه
هک و تنظیمات امنیتی
گزارش ارائه و تجزیه و تحلیل آماری
پشتیبانی و عملکرد وب سایت
یک بک اند کار فعال باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
اگر می خواهید وارد دنیای برنامه نویسی شوید و تصمیم دارید به یک پشتیبان ماهر تبدیل شوید، توصیه می کنیم خود را در ویژگی های زیر تقویت کنید:
نیاز به ذهن منطقی و تحلیلی زیادی دارد. هرکسی که می خواهد یک برنامه نویس بک اند شود ابتدا باید بداند که با چالش ها و مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. برای حل این مشکلات نیاز به تفکر منطقی و تحلیل درست است. البته خبر خوب این است که به مرور زمان و با تمرین به این مهارت دست خواهید یافت.
چگونه سؤالات خوب بپرسیم و پاسخهای خوب دریافت کنیم: واقعیت این است که وقتی کسی برای اولین بار وارد این حوزه میشود، مهم نیست که چقدر از نظر تئوری آگاه است، به تجربه واقعی و حل مسئله نیاز دارد. رشته برنامه نویسی نیز از این قاعده پیروی می کند. بنابراین زمانی که مشکل یا سوالی دارید باید بتوانید با پرسیدن سوالات درست از همکاران یا متخصصان در زمینه برنامه نویسی به پاسخ مورد نظر خود برسید.
بسیاری از عملیات پشتیبان از راه دور کار می کنند. بنابراین، قبل از اینکه بتوانید یک برنامه نویس حرفه ای ماهر شوید، باید توانایی مذاکره برای به دست آوردن فرصت شغلی مناسب را داشته باشید.
پیشنهاد ما برای شما: 10 تا بهترین نرم افزار های طراحی رابط کاربری
مهارت های مورد نیاز برای یک بک اند کار چیست؟
هرکسی که در پشت صحنه فیلم کار می کند مهارت های خاص خود را دارد. برای مثال یک اپراتور صدا یا فیلمبردار باید طبق اصول خاصی کار کند تا به نتیجه دلخواه برسد. یک بکاند که پشت یک صفحه وب کار میکند باید مهارتها و تواناییهای خاصی داشته باشد تا کار خود را به درستی انجام دهد
تسلط بر زبان های برنامه نویسی سمت سرور: همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد، کار برنامه های بک اند در پشت صحنه انجام می شود، روی سرور پردازش می شود و سپس به مرورگر کاربر ارسال می شود. پس به این نتیجه دست یابی می کنیم، که هر کسی که بخواهد بک اند کار کند، حتما به یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور را یاد بگیرد. زبان هایی مانند پایتون، روبی، سی شارپ و …
پایگاه داده: زبان برنامه نویسی زمانی معنا پیدا می کند که بتوانید به یک پایگاه داده متصل شوید و اطلاعات را در آن پایگاه داده ذخیره کنید.
پیش نیازهایی برای برنامه نویسی بک اند چیست؟
برنامه نویس حرفه ای بک اند به 3 چیز نیاز دارد:
شما باید به یکی از زبان های سمت سرور آشنایی کامل داشته باشید، تا کد های که می نویسید بهینه شده و کار آمد باشد.
سرور: باید بتوانید به سروری متصل شوید که کد شما را دریافت و پردازش می کند.
پایگاه داده: زمانی که برنامه های خاصی نوشته می شوند، باید بتوانند به یک پایگاه داده متصل شوند و اطلاعات را در آن ذخیره کنند.
زبان های برنامه نویسی بک اند
تا اینجا در مورد زبان های برنامه نویسی سمت سرور بدون پرداختن به جزئیات صحبت کرده ایم. در ادامه، خوب است که زبان برنامه نویسی باطن را کمی بهتر توضیح دهیم.
زبان برنامه نویسی سی شارپ:
یک زبان برنامه نویسی ساده، مدرن، جزء گرا، شی گرا، منطقی و کاربردی که توسط مایکروسافت در سال 2000 توسعه یافت. سی شارپ از فناوری ASP.Net برای ایجاد و طراحی وب سایت ها استفاده می کند. زبان برنامه نویسی سی شارپ امروز خیلی یپشرفته تر از قبل شده است و بازار پر رونق و داغی را در حال طی کردن هست، که این باعث شده حرف زیادی برای گفتن داشته باشد. سایت هایی مانند بانک ملی، ملت، تبیان، دیجی کالا و بلاگفا با زبان ASP.Net در سی شارپ نوشته می شوند.
زبان برنامه نویسی PHP:
این یک زبان برنامه نویسی رایگان و منبع باز با جامعه آماری بزرگ و پشتیبانی عالی است. PHP سریع اجرا می شود و من چندین بار در چند سال گذشته کدنویسی خود را بهینه کرده ام. سایت هایی که با PHP نوشته شده اند عبارتند از فیس بوک، یاهو، وردپرس و جوملا. در ایران سایت های برتر مانند بامیلو و سلام دانلود به زبان PHP نوشته شده اند.
زبان برنامه نویسی پایتون:
این یک زبان برنامه نویسی ساده و خواندنی است که یکی از زبان های چند منظوره و شی گرا محسوب می شود. کد نوشته شده با این زبان برای برنامه نویسان به راحتی قابل خواندن و تجزیه و تحلیل است، به همین دلیل است که امروزه بسیاری از برنامه نویسان جذب این زبان برنامه نویسی ساده شده اند.
زبان برنامه نویسی پرل:
مهمترین ویژگی زبان برنامه نویسی سرگرمی است. Perl یک زبان برنامه نویسی ترکیبی و چند منظوره است که هم سریع و هم پایدار است. که زبان برنامه نویسی پرل در خیلی از زمینه های متفاوت کاربرد های دارد. از بخش نظامی و هوش مصنوعی تا طراحی صنعتی…
زبان برنامه نویسی لوبی:
ویژگی های روبی منبع باز، شی گرا و سادگی است. با استفاده از این زبان برنامه نویسی برای ایجاد برنامه های سریع و رایگان می توانید همزمان از ویژگی های منحصر به فرد برنامه نویسی شی گرا استفاده کنید.
زبان برنامه نویسی هک:
هک نوعی همکار php محسوب می شود و اولین بار توسط فیس بوک معرفی و استفاده شد. بدنه اصلی هک بسیار شبیه به PHP است. درست است که این برنامه برای کارآمدتر کردن فیس بوک ساخته شده است، اما این روزها به برنامه نویسان کمک می کند تا برنامه های بدون اشکال بیشتری را با کیفیت بالا ایجاد کنند.
جاوا اسکریپ
درباره توسعه وب، 9 از 10 جاوا اسکریپت امکان پذیر است. طبق گزارش سالانه پلتفرم های مختلف محبوب مانند Stack Overflow، جاوا اسکریپت یکی از محبوب ترین و پیشروترین زبان های برنامه نویسی در جهان است. یکی از دلایل اصلی این است که این زبان خاص می تواند در برنامه نویسی Back-end و Front-end استفاده شود. با نگاهی به آمارهای گذشته می توان گفت که محبوبیت Node.js باعث افزایش استفاده از جاوا اسکریپت به عنوان زبان پشتیبانی برای توسعه وب شده است. از سوی دیگر، این زبان دارای برخی ویژگی های قابل توجه برای توسعه باطن است، مانند اسکریپت نویسی به سبک زبان، تایپ پویا، تفسیر، پشتیبانی از برنامه نویسی شی گرا، اعتبار سنجی سمت کلاینت، انجمن و انجمن در مقیاس بزرگ.
درآمد برنامه نویس Baekend چقدر است؟
در سال های اخیر، متخصصان آمریکایی به دلیل برنامه نویسی با استفاده از زبان جاوا، درآمد سالانه ای حدود 90000 دلار به دست آورده اند. در کشور ما درآمد این حرفه مقدار مشخص و ثابتی ندارد، اما معمولاً افراد حرفه ای خوداشتغال بسته به نوع پروژه و نقشی که دارند می توانندحقوق های متفاوتی را دریافت کنند. در آمریکا درآمد افرادی که در برنامه نویسی PHP تخصص دارند حدود 800000 دلار است و در ایران میانگین حقوق در این زمینه تنها 4 الا 8 میلیون در ماه گزارش شده است.
درآمد سالیانه یک متخصص پایتون در آمریکا حدود 90 هزار دلار در سال است در حالی که در ایران این مبلغ 3 تا 5 میلیون تومان است. در ایالات متحده، درآمد سالانه برنامه نویسی با استفاده از SQLز 95000 دلار است.
سخن نهایی لندگراف
در این مقاله به تفصیل توضیح داده شد که برنامه نویسی بک اند Back-End چیست؟ و چگونه می توان برای شروع کار در این زمینه آماده شد. شما برای این که یک برنامه نویس حرفه ای بک اند شوید، حتما باید یکی از زبان های سمت سرور را یاد گرتفه و دیگر مهارت های مورد نیاز را در خود افزایش دهید. به نظر شما علاوه بر توانایی فنی، چه توانایی های دیگری برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب دارید؟ نظر ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.
پر طرفدارترین های لندگراف: فتوشاپ آنلاین– پریمیر چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید