استاپ موشن چیست؟ آشنایی با انواع استاپ موشن
امکانش هست که اسم استاپ موشن تا به حال به گوشتان نخورده باشد، ولی این را مطمعن هستم که تا به حال حداقل در کودکی یک انیمیشنی دیدید که با این تکنیک ساخته شده است. در واقع استاپ موشن یکی از تکنیک هایی است که در صنعت انیمیشن سازی، تبلیغات و به طور کلی بازاریابی ویدئویی استفاده می شود. در ادامه با این موضوع به طور کامل آشنا می شوید و به شما می گوییم استاپ موشن چیست? پس با لندگراف همراه باشید.
پیشنهاد می کنیم، مقاله ای موشن گرافیک چیست؟ همه چیز در مورد موشن گرافیک را مطالعه فرمایید.
استاپ موشن چیست؟
به طور کلی تمامی انیمیشن ها با قرار دادن چندین تصویر پشت سر هم ساخته می شوند. در انیمیشن دو بعدی، تصاویر نقاشی شده با دست یا کامپیوتر فریم به فریم نشان داده می شوند و در انیمیشن سه بعدی، مدل های کامپیوتری به آرامی جابه جا می شوند و با گرفتن عکس های متوالی از آن ها تصویر متحرکی تشکیل می شود.
در انیمیشن استاپ موشن به جای طراحی از عروسک ها و مدل های واقعی استفاده می شود. این کار به این صورت انجام می شود که عروسک را کمی جابجا کنید، سپس از آن عکس بگیرید و این روند را به اندازه کافی تکرار کنید تا حرکت تصویر به بیننده القا شود.
تاریخچه استاپ موشن
هنر استاپ موشن بسیار قدیمی است و تقریباً به قدمت صنعت سینما است. در آن زمان کارگردانان فیلم های مختلف به دنبال راهی برای متحرک سازی اشیا بودند و اینگونه بود که ایده استفاده از این تکنیک به ذهنشان خطور کرد. این هنر برای اولین بار در فیلم Humpty Dumpty Circus در سال 1897 مورد استفاده قرار گرفت. استاپ موشن سال هاست که برای ایجاد جلوه های ویژه استفاده می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید فیلم های جذاب و خاطره انگیز Star Wars، The Terminator و Robocop نیز با این تکنیک ساخته شده اند.
در اینجا یک نکته قابل توجه وجود دارد که اکثر افراد هنوز تفاوت بین استاپ موشن و موشن گرافیک را نمی دانند و گاهی اوقات این اصطلاحات را به جای یکدیگر به کار می برند. موشن گرافیک معمولاً با تنظیم اشیاء انتزاعی، متن و سایر عناصر طراحی گرافیکی در حرکت همراه است.
انواع استاپ موشن را بشناسید
اشاره ای کردیم که برای این که یک استاپ موشن بسازید، باید از اجسام و وسایل های خواص و مختلفی استفاده نمایید، و این امر هم موجب شده است که انواعی از استاپ موشن ها ساخته شود. در ادامه با انواع این هنر آشنا خواهید شد:
استاپ موشن عروسک
برای ساخت این نوع استاپ موشن از عروسک هایی با مفاصل متحرک استفاده می شود. به این ترتیب به راحتی می توانند عروسک را جابجا کنند و از آن عکس های متوالی بگیرند.
استاپ موشن خمیری
در این انیمیشن ها از عروسک های خمیری استفاده شده است. دلیل استفاده از این ماده برای ساخت عروسک این است که به راحتی تغییر شکل می دهند و حتی می توانند شکل صورت عروسک را تغییر دهند.
استاپ موشن مدل
مدل های استاپ موشن در گذشته به عنوان جلوه های ویژه استفاده می شد. امروزه استاپ موشن ها جای خود را به جلوه های ویژه کامپیوتری داده اند. در گذشته انیمیشن های ساخته شده با این روش به بخشی از فیلم ها اضافه می شد و صحنه های جذابی را خلق می کرد.
استاپ موشن اشیا
از اسم این استاپ موشن معلوم است، که در این نوع استاپ موشن ها به جای استفاده از عروسک ها، از اشیای مختلف استفاده می شود.
استاپ موشن کات اوت (Cutout)
در کات اوت، تکه های کاغذ و پارچه بریده شده بازیگر هستند! این قطعات در زمینه خاصی قرار می گیرند و پس از جابجایی از آنها عکسبرداری می شود.
استاپ موشن پیکسلیشن (Pixilation)
برای ساخت این مدل از استاپ موشن ها از انسان استفاده می شود که نسبت به انواع دیگر حرفه ای تر است. این تکنیک معمولا در فیلم های تخیلی و تخیلی که امکان فیلمبرداری برخی از صحنه ها در دنیای واقعی وجود ندارد استفاده می شود.
پیشنهاد ما برای شما:
10 تا از پر هزینه ترین فیلم های ساخته شده با جلوه های ویژه
مراحل ساخت استاپ موشن
اکنون مراحل ساخت استاپ موشن و برخی از پیش نیازهای مورد نیاز شما را مورد بحث قرار می دهیم. این مراحل عبارتند از:
شرایط عکس برداری
برای ایجاد استاپ موشن، حتما دوربین خود را در مکانی ثابت و بدون لرزش قرار دهید. باید به این نکته توجه کنید که کوچکترین حرکت در عکاسی در اثر کار به وضوح قابل مشاهده است.
هنگام عکس گرفتن با دوربین یا تلفن، این کار را از طریق کنترل از راه دور انجام دهید یا تایمر عکسبرداری خود را فعال کنید.
به جای استفاده از نور خورشید، از نور پروژکتور یا نور لامپ استفاده کنید. زیرا فرآیند استاپ موشن طولانی است و نور خورشید در طول روز جابجا می شود و تاثیرات منفی روی کار شما می گذارد. ولی یک منبع نور مصنوعی تا زمانی که شما نیاز داشته باشید، بدون حرکت در اختیار شماست.
حواستان به سایه های ایجاد شده در هنگام عکس گرفتن باشد. این سایه ها ممکن است در هنگام عکاسی نامرئی یا کم رنگ به نظر برسند، اما در هنگام ویرایش در رنگ فریم ها موثر هستند.
برای نتیجه بهتر در کار، یک صحنه ثابت پشت کار خود داشته باشید. برای این کار از کاغذ تک رنگ یا پرده عکاسی استفاده کنید.
تهیه عکس
قسمت جالب کار مربوط به عکاسی است. این قسمت ساده است، اما طبیعتاً زمان می برد. برای عکاسی استاپ موشن مراحل زیر را انجام دهید:
صحنه عکاسی را آماده کنید
صحنه عکاسی را آماده کنید
عکس بگیرید
تغییر کوچکی در صحنه ایجاد کنید
عکس بگیرید
تغییر کوچکی دیگری در صحنه ایجاد کنید
عکس بگیرید
این قدمها را آنقدر تکرار کنید تا کارتان تمام شود
تعداد عکس های گرفته شده در فرآیند استاپ موشن باید حداقل با 10 فریم در ثانیه مطابقت داشته باشد. یعنی برای ساخت یک کلیپ 10 ثانیه ای حداقل به 100 عکس متوالی نیاز دارید وگرنه ممکن است به نتیجه دلخواه نرسید.
آشنایی با ابزارهای استاپ موشن
برای ساخت انیمیشن های استاپ موشن از ابزارهای حرفه ای استفاده می شود که در زیر با سه مورد از این نرم افزارها آشنا خواهید شد.
نرم افزار Dragon Frame
این نرم افزار دارای ویژگی های بسیار قدرتمندی در زمینه تصویربرداری و نورپردازی می باشد. یکی از ویژگی های مهم Dragon Frame داشتن جدول زمانی و قابلیت زمان بندی تصاویر با کشیدن است.
نرم افزار Stop Motion Pro Eclipse
یکی از رایج ترین برنامه ها برای ساخت استاپ موشن نرم افزار Stop Motion Pro Eclipse است. شما با کمک این نرم افزار بسیار حرفه ای می توانید، با وصل نمودن دوربین خود، یا وب کم خود این نرم افزار می توانید از اشیای دور بری خود مستقیما عکس گرفته و داخل نرم افزار به صورت حرفه ای ویرایش کنید.
نرم افزار iKITMovie
برنامه iKITMovie یکی از راحت ترین رابط های کاربری را در بین تمامی نرم افزارهای مرتبط دارد. این نرم افزار از صفحه سبز پشتیبانی می کند و دارای افکت های صوتی مختلف می باشد. iKITMovie نحوه استفاده از آن را مرحله به مرحله در بخش آموزشی خود به شما آموزش می دهد.
سخن نهایی لندگراف
در این مقاله توضیح دادیم که استاپ موشن چیست و با چه ابزارهایی می توان یک استاپ موشن حرفه ای ساخت. یکی از تکنیک های ساخت انیمیشن و ویدئوهای کوتاه استاپ موشن است. شاید این روش را در بسیاری از انیمیشن ها دیده باشید و از دیدن آن لذت برده باشید. چند انیمیشن را می شناسید که در آنها از تکنیک استاپ موشن استفاده شده است؟ نظرات جالب خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
امیدواریم با مطالعه کردن این مقاله از لندگراف تواسنته باشید، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.
محبوب ترین های لندگراف: 5 تا از برترین سایت های آموزش فتوشاپ – فتوشاپ آنلاین | 5 تا از بهترین سایت های فتوشاپ آنلاین
دیدگاهتان را بنویسید