رنگ شناسی در طراحی و بهترین روش های انتخاب رنگ
هر پروژه موفق طراحی گرافیکی بر اساس یک پالت رنگ خوب است. با این حال، با استفاده از ابزارها و استراتژی های مناسب، می توانید کار با رنگ ها را یاد بگیرید. به همین منظور در این مقاله از لندگراف به توضیح رنگ گرافیک و رنگ شناسی این تکنیک با هم می پردازیم.
چگونه مهارت رنگ گرافیک را بهبود دهیم؟
یکی از مهم ترین بخش های این دنیای که قادر دیدن هستیم، رنگ ها می باشند. بدون رنگ، شما حتی نمی توانید به بسیاری از مفاهیم فکر کنید. با این حال، تئوری رنگ برای طراحان گرافیک مهم ترین است.
شما باید به خوبی مهارت رنگ شناسی را یاد بگیرید، تا در طراحی های خود از جمله طراحی لوگو با ایلوستریتور و طراحی بنر با فتوشاپ، از رنگ های جذاب استفاده کنید.
پیشنهاد ما برای شما: مقاله لوگو چیست را مطالعه کنید.
با مرتب کردن رنگ ها شروع می کنیم:
رنگ اصلی
رنگ اصلی چیست؟
آبی، قرمز و زرد رنگ های اصلی نامیده می شوند، زیرا هیچ رنگی در ترکیب وجود ندارد.
یعنی هیچ رنگی رو نمیشه با هم مخلوط کرد و مستقیم درست کرد. این رنگ ها به طور طبیعی وجود دارند.
رنگ کمکی
رنگ هایی وجود دارند که از ترکیب رنگ های اصلی به وجود می آیند، این رنگ ها عبارتند از بنفش، صورتی و سبز.
رنگ ثانویه
رنگ هایی هستند که از ترکیب رنگ اصلی و رنگ ثانویه به وجود می آیند، و این رنگ ها هم خود به دو دسته رنگ گرم و رنگ سرد تقسیم می شود.
رنگ های ثالث
رنگ های ثالث رنگ های هستند، که ترکیب رنگ های اصلی و رنگ های ثانویه به وجود آمده است.
رنگ های گرم در تئوری رنگ شناسی
در طبیعت، وقتی آن را احساس می کردم، گرما را احساس می کردم، درست مثل رنگ خورشید. بنابراین رنگ های گرم شامل زرد، قرمز و قرمز می شود.
رنگ های سرد در تئوری رنگ شناسی
در طبیعت اگر به آن نگاه کنید احساس سرما می کنید. سبز، آبی، بنفش رنگ های سردی هستند، اما در اینجا یک نکته مهم وجود دارد. بنفش و سبز از ترکیب رنگ های سرد و گرم به وجود می آیند.
به عنوان مثال، بنفش از قرمز (گرم) و آبی (سرد) ساخته شده است.
اگر رنگ قرمز در بنفش زیاد باشد، بنفش یک رنگ گرم است. اما اگر آب زیاد باشد، بنفش سرد است.
راه های مختلفی برای انتخاب رنگ وجود دارد و من چند تکنیک را به شما می گویم.
رنگ های تکمیلی
با هم در طبیعت دیده می شوند.
برای مثال یک گل رز را در نظر بگیرید. رنگ های سبز و قرمز چقدر در کنار هم زیبا به نظر می رسند.
اگر به پالت رنگ نگاه کنید، قرمز مقابل سبز است.
بنابراین رنگ های مکمل در پالت رنگ مقابل یکدیگر قرار می گیرند.
رنگ های مثلث متساوی الساقین و متشابه
رنگ هایی که در دایره رنگی به طور متفاوت چیده می شوند، رنگ های مشابه نامیده می شوند و رنگ های دایره، رنگ هایی هستند که شکل مشابهی دارند.
رنگ مثلث متساوی الساقین یکی از روش های انتخاب رنگ است.
در تصویر زیر می توانید روش های مختلف رنگ را بهتر درک کنید.
رنگ های خنثی در بحث رنگ شناسی
این رنگ ها در پالت رنگ وجود ندارند. رنگ بین سفید و سیاه را رنگ خنثی می گویند.
البته رنگ های بژ، آبی و قهوه ای به عنوان رنگ های خنثی در جعبه طبقه بندی می شوند.
ولی یک سوالی در اینجا وجود دارد، که چرا رنگ حنثی می گوییم؟ زیرا به ما هیچ حسی نمی دهند، نه حس سرد و نه گرم
به عنوان یک طراح گرافیک، باید بدانید که رنگ چگونه شکل می گیرد و مهمتر از آن، چگونه رنگ های مختلف به هم مرتبط هستند و می توانند به طور موثر در طراحی از آنها استفاده کنند.
چگونه مهارت رنگ گرافیک را بهبود دهیم؟
یکی از مهم ترین بخش های این دنیای که قادر دیدن هستیم. بدون رنگ، شما حتی نمی توانید به بسیاری از مفاهیم فکر کنید. با این حال، تئوری رنگ برای طراحان گرافیک مهم ترین است. به عنوان یک طراح گرافیک، باید بدانید که رنگ چگونه شکل میگیرد و مهمتر از آن، چگونه رنگهای مختلف را میتوان به هم مرتبط کرد و به طور موثر در یک طراحی استفاده کرد.
پیشنهاد می شود، برای افزایش اطلاعات خود، مقاله فیگما چیست؟ را مطالعه کنید.
1. اصول تئوری رنگ را بیاموزید
اگر پالت رنگی را اشتباه انتخاب کنید، حتی اگر بقیه طرح خوب باشد، میتوانید آن را از بین ببرید. برای ایجاد یک پالت رنگی زیبا، درک عمیق از تعامل رنگ های مختلف ضروری است. اما چگونه می توان فهمید که کدام رنگ مناسب تر است؟ علم رنگ گرافیک تئوری رنگ را در طراحی به زبان ساده تر اعمال می کند.
تئوری رنگ به معنای نحوه استفاده از رنگ ها در کنار هم یا استفاده از پالت رنگ در طراحی گرافیک است. این نمودارها شامل درجات مختلف تن (هنگام افزودن مشکی برای تیره شدن رنگ)، رنگ (هنگام اضافه کردن خاکستری برای خنثی کردن رنگ) و رنگ (هنگام اضافه کردن رنگ سفید) هستند. که برای هر رنگ این شکلی است.به دسته بعدی زیر حتما دقت کنید.
مونوکروماتیک: همان رنگ با تن، سایه و از رنگ های مختلف
همجوار: سه رنگ در کنار یکدیگر در چرخه رنگ
مکمل: دو رنگ که نقطه مقابل همدیگر در چرخه هستند
مکمل جدا شده: یک رنگ اصلی در کنار رنگ های همجوارش
3 گانه : 3 رنگ از سه ضلع مختلف
4 گانه: دو رنگ در کنار هم
مربعی: چهار رنگ از چهار زاویه مساوی
همچنین صدها منبع آنلاین وجود دارد که می تواند توسط طراحان گرافیک در مورد تئوری رنگ استفاده شود. نکته مهم، شناخت رنگ های گرافیکی و روش منحصر به فرد هر طرحی است که از این رنگ ها استفاده می کند. پیشنهاد می شود در پروژه تمرینی ترکیب رنگ های متنوع را امتحان کنید و به تدریج روش صحیح ایجاد یک پالت رنگی را یاد بگیرید.
2. مشخصات رنگ مناسب برای کار را بشناسید
بسته به خروجی دستگاهی که طراحی می کنید، انواع مختلفی از پروفایل های رنگی وجود دارد. مانند CMYK، RGB یا LAB. هر کدام محدوده رنگ مورد استفاده را نشان می دهد. به عبارت دیگر، برای هر دستگاهی که رنگها را نمایش میدهد، میتوانید مجموعهای از پروفایل را تعیین کنید که میتواند نحوه نمایش رنگها در آن دستگاه را تعیین کند. دکمه روی مانیتور را فشار دهید و نمایه دیگری را امتحان کنید.
3. در مورد روانشناسی رنگ بخوانید
تعجب آور نیست که بدانید بین رنگ و احساس رابطه وجود دارد. در طراحی گرافیکی، هر رنگ می تواند معانی مختلفی داشته باشد که باید در رنگ های گرافیکی مورد بررسی قرار گیرد.
رنگ قوی ترین ابزار برای بیان احساسات است. با این حال، گاهی اوقات پیچیده به نظر می رسد زیرا معنای رنگ در طراحی گرافیکی را می توان به روش های مختلفی تفسیر کرد. اگر روانشناسی رنگ را درک می کنید، تعیین هدف طراحی می تواند مفید باشد.
قرمز: اشتیاق، عشق، خطر، خشم
نارنجی: شادی، انرژی، خطر
زرد: شادی، خوشبینی، خلاقیت
سبز: تازگی، طبیعت، پول
آبی: وفاداری، صلح، آرامش
بنفش: مرموز بودن، سلطنت، تجمل
مشکی: قدرت، تاریکی، رمز و راز
سفید: ایمنی، امنیت، احساس گناه
خاکستری: پیچیدگی، باهوش، رسمی بودن
قهوه ای: طبیعت، خاک، زمین
معنی و تفسیر همه رنگ ها بسته به نسبت یا تراکم نور و تاریکی می تواند متفاوت باشد.
4. مشخصات صفحه نمایش خود را بدانید
دیدن رنگ های دقیق روی مانیتور یا لپ تاپ برای یک طراح حرفه ای ضروری است. مشاهده طرح روی مانیتور برای اطمینان از اینکه رنگ مورد نظر به درستی نمایش داده می شود به شما کمک می کند کار را بهتر انجام دهید. می توان از استاندارد نمایش زیر استفاده کرد.
Adobe RGB: فضای رنگ آبی و سبز 30 درصد بزرگتر از sRGB است. برای سوژه های مختلف عکس مانند عکس های داخل ساختمان و طبیعت مناسب است.
پنتون: هر رنگ پنتون از 13 رنگدانه مختلف تشکیل شده است. هر کدام آسمان روشن خود را دارند. زبان رنگ پنتون شامل بیش از 10000 رنگ در زمینه های چاپ، بافت، پلاستیک، رنگدانه و پوشش است و از تمامی صنایع مرتبط با رنگ پشتیبانی می کند.
Delta E: دلتا E بررسی می کند که آیا رنگ نمایش داده شده با چشمان فرد مطابقت دارد یا خیر. فضای رنگی CIELAB برای توضیح تفاوت بین دو رنگ ایجاد شده است.
اگر طراح با استانداردهای مختلف نمایش آشنا باشد، بهتر می تواند جنبه های فنی طراحی را درک کند.
5. از پالت های رنگی واقعی الهام بگیرید
طراحان گرافیک زیادی هستند که یک پالت رنگ ایجاد می کنند. با این حال، الهام گرفتن از پالت رنگ موجود در طبیعت، راه خوبی برای یافتن ترکیب رنگ مناسب است. مادر طبیعت بهترین طرحی است که می توانید دنبال کنید. هر جا که می روید عکس بگیرید و به ساخت پالت های رنگی با رنگ های تصاویر عادت کنید.
فتوشاپ یکی از برترین نرم افزار های طراحی می باشد، که شما با فتوشاپ می توانید، تمام طرح های مورد نظر خود را بزنید، پیشنهاد می کنیم برای افزایش اطلاعات خود فتوشاپ چیست؟ را مطالعه کنید.
سخن نهایی لندگراف
ما در این مقاله با شما در مورد رنگ شناسی هر چیزی که بود را در میان گذاشتیم، و چگونگی یادگیری رنگ شناسی را هم با شما در میان گذاشتیم، یکی از مهم ترین بخش های طراحی گرافیکی همین رنگ ها هستند، که اگر رنگ ها را به خوبی داخل طرح های خود استفاده نکنیم، طرح خوبی را نمی توانیم ارایه دهیم.
پیشنهاد ما برای شما آموزش ولاگری ما را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید