10 تا از مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی
مزایا و معایب کسب کار اینترنتی
من قراره در این مقاله مزایا و معایب کسب کار اینترنتی را بهتون بگم و با کسب و کار آنلاین آشنا تون کنیم، پس حتما تا با من و لندگراف همراه باشید.
امروزه اینترنت توانسته است خودش را به یکی از ضروری ترین ابزارها برای زندگی مردم تبدیل کند که طرفداران کسب و کارهای سنتی در حال کاهش هست، از طرفی هم کسب و کارهای اینترنتی در حال پیشرفت و جمع آوری طرفداران خود هستند، این دلیل هم باعث شده است که بسیاری از صاحبان کسب و کار های سنتی به کسب کارهای اینترنی انتقال یافته اند و اگر هم نیافته اند حتما این سوال را در ذهن خود دارند که به طرف کسب و کار آنلاین بریم بهتره یا مثل همیشه، کسب و کار سنتی خود را ادامه بدیم.
لندگراف امروز اومده تا شما را با مزایا و معایب کسب و کار های اینترنتی آشنا کند پس حتما با ما همراه باشید.
کسب و کار اینترنتی(آنلاین)چیست؟
کسب و کار اینترنتی (Electronic business) کسب و کاری است که امروزه در حال پیشرفت است که حتی در اقتصاد جهانی هم تاثیر موثری دارد.
کسب و کار اینترنتی، کسب و کاری است که از نامش مشخص است که خرید فروش از طریق اینترنت صورت می گیرد و در این خرید فروش ملاقاتی حضوری ندارد و به خاطر مزایایی که دارد صاحبان کسب و کار در حال انتقال کسب و کار خود به فضای اینترنت هستند.
کسب و کار آنلاین در جهان در حال گسترش است تا حدی که باعث راحت تر شدن زندگی هم شده است و افرادی هم که قدرت راه اندازی یک کسب و کار سنتی را ندارند، به راحتی توانسته است کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کرده و ازش کسب و درآمد کند، و در طی سال های گذاشته کسب و کار های اینترنتی در حال افزایش بوده است و رفته رفته این هم در حال زیاد شدن هست.
کسب و کار های آنلاین جوری قدرتمند شده اند که تصاحب کسب و کار های سنتی توسط کسب و کار های اینترنتی دور از ذهن نیست، یکی از بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی آمازون نام دارد، شرکت آمازون به قدری بزرگ هست که هیچ کسب و کار سنتی نمی تواند به بزرگی آن باشد و شرکت آمازون بالای 1.5 تریلیون دلار ارزش دارد.
مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی دارد که در این مقاله به شما می گوییم، پس جتما با ما همراه باشید.
به شما پیشنهاد می شود، در صورت دوست داشتن مقاله ای کسب و درآمد از منزل با برترین روش های 2023 را مطالعه کنید.
تایخچه کسب و کار آنلاین چیست؟
اصطلاح کسب و کار آنلاین برای اولین بار توسط کمپانی بزرگ آی بی ام مورد استفاده قرار گرفت، و اولین بار در سال 1995 کسب و کار های آنلاین راه اندازی شدند که به کسب و کار های دات کام معروف بودند که در سال 2000 میلادی با کاهش سهام مواجه شدند که همه در این باور بودند که کسب و کار های آنلاین در حال ورشکسته شدن هستند و این باور هم تا حدی درست از آب درآمد و بسیاری از شرکت های آنلاین ورشکست شدند و تعداد انگشت شماری از کسب و کارهای آنلاین سر پا مانده بودند که یکی از آن کسب و کار های آنلاین هم شرکت آمازون بود، چیز زیادی برای ورشکسته شدن این شرکت ها نمونده بود که کمپانی اپل و استیوجابز با معرفی گوشی های لمسی خود به این کسب و کار ها جونی دوباره بخشیدند که در سال های 2008،2009 و 2010 سرمایه گذاری های عظیمی بر روی این کسب و کار ها انجام گرفت که معادل 10 میلیار دلار می شد که در آن زمان پول خیلی زیادی بود و از کسب و کار های انلاینی که در سال 1995 راه اندزای شده بودند تنها 10 درصدشان سر پا بود.
و در سال 2019 با ورود کرونا به جهان باز کسب و کار های آنلاین رشد بسیار زیادی را برای خود دیدند و خیلی از کسب و کاری های سنتی هم به کسب و کاری آنلاین تغییر دادند و در اینجا بود که شرکت بزرگ آمازون در اوج خود درخشید و بهترین سال های خود را سپری کرد.
و امروزه در بین کسب و کار های بزرگ اینترنتی رقابت خیلی زیادی هست که در سر این رقابت ها کسب و کاری های درحال رشد هستند، بعضی ها در حال نابود شدن هستند و بعضی ها هم از رقابت این کسب و کار ها درحال سود کردن هستند.
مزایای کسب و کار اینترنتی چیست؟
کسب و کار های اینترنتی در حال رشد زیاد هستند و در تلاش راحت کردن زندگی انسان ها هستند، کسب و کار های آنلاین برای خیلی از کسب و کار های سنتی که تا به حال با کسب و کار آنلاین سروکار نداشتند، شروع کسب و کار اینترنتی به نظرشان خیلی سخت میاد و احتمال موفقیت را خیلی کم در نظر می گیرند.
اگر چند سال پیش به کسب و کار های سنتی می گفتید که کسب و کار آنلاین در حال رشد زیادی هست و اگر الان به این بازار وارد شوید و سرمایه گذاری کنید می توانید در آینده سود زیادی برداشت کنید، باور نمی کردند و در این باور بودند که کسب و کار های آنلاین نمی تواند بر بازار خرید فروش مسلط باشد.
کسب و کار آنلاین مزایای زیادی دارد و مثل کسب و کار های دیگر هم خالی از معایب نیست، پس بزن بریم به سراغ گفتن مزایا و معایب کسب و کار آنلاین
نیاز نداشتن به سرمایه خیلی زیاد برای شروع
یکی از مهم ترین مزایایی که باعث شده است امروزه کسب و کار های آنلاین در حال رشد و زیاد شدن باشند، نیاز نداشتن به سرمایه زیاد هست، زیرا شما می توانید با سرمایه کم بتوانید یک کسب و کار آنلاین و پرسود را راه اندازی کنید.
برای شروع یک کسب و کار سنتی نیاز به سرمایه زیادی هست تا بتوانید یک مغازه ای در یک مکان خوب خریداری کرده یا اجاره کنید، و سرمایه ای هم نیاز هست تا دکور مغازه خود را نوعی طراحی کنید که بتوانید مشتری جذب کنید و نیاز به تهیه محصولات با تنوع بالا هست تا به کسب و درآمد برسید.
ولی شما می توانید کسب و کار آنلاین خود را به هزینه ای زیر 10 میلیون راه اندازی کنید، یکی از کسب و کار های اینترنتی که امروزه خیلی ها ازش کسب و درآمد دارند، اینستاگرام هست که خیلی از کسب و کار های سنتی در حال استفاده و کسب و درآمد از اینستاگرام هستند.
و بهترین گزینه برای کسب و درآمد آنلاین، وب سایت هست که شما می توانید به یک طراح سایت سفارش دهید تا برای شما یک سایت بسیار حرفه ای را طراحی کنند و یا می توانید خود تان با یاد گرفتن زبان برنامه نویسی یا سیستم مدیریت محتوای وردپرس سایت خود را بالا بیارید.
به خرج دادن خلاقیت زیاد برای سود زیاد
از قدیم این حرف وجود دارد که هر چه قدر خلاقیت زیادی به خرج بدین همان قدر سود بیشتری هم به طرف شما می آید، پس اگر یک فرد خلاقی باشید به راحتی می توانید توی کسب و کار خود خلاقیت به خرج داده و درآمد خود را بالا ببرید.
کسب و کار های هستند که برای خلاق کردن کسب و کار خود، طراحی های خود را به طراحان خلاق می دهند که آن طراحان برای طراحی کاور ها و یا بنر ها با استفاده از فتوشاپ خلاقیت کسب و کار را بالا می برد، و یا اگر کسب و کار های هستند که با فیلم هایی محصول های خود را معرفی می کنند و این امر هم باعث شده است که با تدوین ویدیو های خود با نرم افزار های چون پریمیر پرو می توانید کسب و کار خود را خلاق تر کنید.
و یا می توانید طراحی ها و تدوین های کسب و کار خود را با یاد گرفتن نرم افزار های تخصصی چون فتوشاپ و پریمیر خودتان با خلاقیت خودتان هر جوری که دوست دارید طراحی کنید.
اجرایی کردن ایده های پولساز خود
یکی از جذابیت های کسب و کار های اینترنتی این است که شما می توانید هم مثل کسب و کار های سنتی عمل کرده و به درآمد برسید یا ایده های را پیدا سازی کنید که هم زود تر بتوانید به درآمد برسید و هم با بقیه متفاوت باشید.
یکی از نکته های که باعث می شود زود به درآمد برسید، پیدا کردن و اجرایی کردن ایده هایی هستند که دیگران اجاره نکرده اند و با اجرا کردن این ایده ها از چشم کاربر متفاوت دیده می شوید و این کار در نهایت باعث می شود، زود تر به درآمد برسید و در کنار این درآمدتان هم زیاد تر ار رقبا می شود
فروش 24 ساعته بدون محدودیت
یکی از مزایای کسب و کار آنلاین که من خودم به شخصه خیلی دوسش دارم فروش 24 ساعته و تعطیل نبودن کسب و کار اینترنتی در هر شرایطی هست که با کسب و کار های سنتی خیلی تفاوت دارد.
کسب و کار های سنتی در ایام های سالانه تعطیل هستند، ولی کسب و کار های اینترنتی برعکس کسب و کار های سنتی تعطیل نیستند برکه فروششان هم زیاد تر می شود.
کسب و کار های سنتی در یک بازه زمانی از روز در حال فعالیت هستند، برای مثال از ساعت 9 صبح تا 8 شب ولی برعکس سایت ها 24 ساعته فعال هستند و هیچ ساعت قانونی برای سایت ها وجود ندارد و شما می توانید هم روزانه و هم شبانه خرید و فروش خود را انجام دهید.
پس به این معناست که شما می توانید شبانه وفتی که در خواب هستید فروش خود را انجام دهید و درآمد زایی کنید.
از ما به شما پیشنهاد می شود مقاله مفید آموزش ولاگری + تکنیک های ناب بلاگری را مطالعه کنید.
محدود نبودن کسب و کار آنلاین شما به شهری خود
مزیای دیگر کسب و کار اینترنتی محدود نبودن کسب و کار شما به مشتری های شهر خود هستید، شما می توانید با تمام مردم کشور در ارتباط باشید و فروش انجام بدید و این محدود نبودنه فروش شما را چند برابر میکند.
مثلا ماهانه از مغازه شما 10 هزار نفر دیدن میکنه و ممکن هست 1 هزار نفر خرید انجام دهد، ولی در کسب و کار آنلاین از فروشگاه اینترنتی شما ماهانه 1 میلیون نفر می تونه به راحتی دیدن که و خرید خود را انجام بده
و اگر شما بتوانید کسب و کار خود را جهانی کنید بدون محدودیت می توانید در سرتاسر جهان داشته باشید.
مدیریت کامل کسب و کار (رئیس کسب و کار خود بودن)
کسب و کار آنلاینی که خود شما به راه انداخته اید، کاملا رئیسش خودتون هستید و خود شما هستید که کسب و کار خود را کنترل می کنید و می توانید توی هر حوزه ای که خواستید، یاد بگیرید و فعالیت کنید و درآمد خوبی هم به دست بیارید.
یعنی شما از هیچ کسی دستور نمی گیرید و بدون واسطه دارید فعالیت می کنید، ولی این رو هم باید نادیده نگرفت که تصمیم های سخت هم در کسب و کار اینترنتی بر دوش شماست و شما هستید که با یه تصمیم می توانید کسب و کار خود را تا اوج پیشرفته گی می برید و یا با تصمیم اشتباه کسب و کار خود را به نابودی می کشید.
معایب کسب و کار اینترنتی (آنلاین) چیست؟
در بالا هم اشاره کردیم هر کسب و کاری خوبی های فراوانی دارد، در کنار این خوبی ها معایب هم دارد که خیلی ها با نگفتن معایب، در تلاش هستند معایب کسب و کار اینترنتی رو از دید عموم مخفی کنند.
ولی امروز لندگراف اومده تا معایب کسب و کار های اینترنتی رو به شما بگوید، پس الان وقت این است که معایب کسب و کار اینترنتی را به شما بگوییم.
اعتماد کم به کسب و کار آنلاین
یکی از معایب کسب و کار آنلاین نداشتن اعتماد کافی کاربران برای خرید هست، که اعتماد کم نه مشکل شماست نه مشکل کاربر برکه مشکل رو کلاهبردار های اینترنتی به وجود آورده هستند که باعث شده است کاربران به کسب و کار های آنلاین اعتماد کافی نداشته باشند.
ولی به این معنا نیست که کسب و کار های آنلاین درآمدی ندارند، کسب و کار های آنلاین که هدف درآمد زایی بالایی دارند و قصد دارند در حوزه خود ماندگار باشند، با انجام تکنیک هایی اعتماد کاربر را کسب می کنند و اعتماد سازی انجام می دهند و با ارایه خدمات خوب، محصول خوب و یا پشتیبانی خوب به مشتریان باعث می شوند مشتریان شان اعتماد شان بیشتر شود، و در عمل مشتریانشان چند برابر می شود و اعتماد سازی اتفاق می افتد.
نداشتن ارتباط فیزیکی با کاربر
نداشتن ارتباط فیزیکی با کاربر یا خریدار یکی از معایب کسب و کار آنلاین است، زیرا اکثر خریداران خرید حضوری را ترجیح می دهند تا از سلامت کامل کالا مطمین باشند و محصول را از نزدیک ببینند.
پس جذب کاربرانی که علاقه به خرید حصوری دارند سخت است، ولی امکان پذیر نیست و شما می توانید با دانش خود کاربران خود را جذب کنید و در نهایت فروش خود را بکنید.
نیاز داشتن به یک متخصص در کسب و کار آنلاین
در کسب و کار آنلاین شما به چندین متخصص یا حداقل یک متخصص نیاز دارید و نمی توانید تمامی کار ها را بر عهده بگیرید.
برای مثال کسب و کار های اینستاگرامی برای پیچ خود یک ادمین استخدام کرده اند که کار های پیچ را انجام دهد.
و برای وب سایت هم نیاز به یک متخصص دارید، اگر سایت خود را با وردپرس ساخته اید نیاز به متخصص وردپرس دارید و یا اگر با زبان های برنامه نویسی ساخته اید، نیاز به یک متخصص برنامه نویس که به زبان های برنامه نویسی مورد نیاز شما آشنایی کامل داشته باشد.
و برای طراحی کاور های اینستاگرام یا بنر های سایت نیاز به یک طراح دارید، اگر بخواهید بدون افراد متخصصی که گفتیم ادامه دهید نیاز به مهارت هایی دارید، که مورد نیاز کسب و کار شما ست و اگر بدون داشتن مهارت و نیروی متخصص بخواین ادامه بدین، راه رسیدن به درآمد بالا تا حد خیلی زیادی دشوار تر می شود.
مقاله پیشنهادی: استارت آپ چیست؟
سخن آخر
ما در این وبلاگ شما را با کسب و کار آنلاین آشنا کردیم و تمام مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی رو با شما در اشتراک گذاشتیم، دیگر به خود شما بستگی دارد که کسب و کار خود را از سنتی به کسب و کار آنلاین انتقال بدین یا نه.
و این را هم بدانید که هیچ کدام از معایب به منزله این است که کسب و کار اینترنتی ارزش ندارد، برعکس باور های ارزش زیادی دارد و تمام این مشکل ها راه حلی دارند که به راحتی می توانید این مشکل ها را از سر راه خود بردارید.
ممنون که با ما تا انتهای این وبلاگ مفید همراه شدید.
دیدگاهتان را بنویسید