موشن گرافیست کیست؟ و چه وظایفی دارد؟
موشن گرافیست کیست و چه وظایفی دارد؟
موشن گرافیک ها برگرفته شده از، انیمیشن، هنر های گرافیکی و علم استفاده از عناصر می باشد، که با تلفیق شدن، افکت های صوتی و موسیقی ها به وجود می آید، برای بهره مندی از مزایای موشن گرافیک به یک طراح موشن گرافیک حرفه ای و متخصص نیاز دارید. در مقاله موشن گرافیست کیست؟ قصد داریم شما را با این حرفه جذاب آشنا کنیم و به شما بگوییم که یک موشن گرافیست چه وظایفی دارد. پس تا پایان این مقاله همراه لندگراف باشید تا با این رشته و حرفه آشنا شوید.
پیشنهاد ما برای مطاله ای شما: موشن گرافیک چیست؟ همه چیز در مورد موشن گرافیک
تعریف موشن گرافیست
به فردی که عناصر گرافیکی را با استفاده از نرم افزارهای مختلف زنده می کند، موشن گرافیست می گویند. در معنای لغتی، یک متخصص موشن گرافیک کسی است که موشن گرافیک ایجاد می کند. امروزه موشن گرافیست ها، دارای ابزار های و نرم افزار های متنوعی هستند، که با در اختیار داشتن این نرم افزار ها می توانند، به خلق آثار هنری زیبایی بپردازند.
وظایف عملیاتی متخصص موشن گرافیک
وظیفه اصلی یک موشن گرافیک ایجاد تصاویر متحرک و افزودن صدا به آنها است. با توجه به این توضیحات باید بگوییم که مسئولیت ها و وظایف عملیاتی موشن گرافیست عبارتند از:
طراحی تصاویر گرافیکی جذاب برای محتوای متنی و پیام های خاص
پوستر هایی را طراحی می کنند، و تصویر سازی حرفه ای انجام می دهند
تیزرهای موشن گرافیک از ایده و استوری بورد تا انتها را تولید می کند
طراحی بنر، کاراکتر، اسلایدر و … برای وب سایت ها و اپلیکیشن های مورد نیاز شرکت ها
طراحی و تولید محتوای بصری مانند بنر، عکس، گیف و …
طراحی و ویرایش بخش بصری کمپین های بازاریابی دیجیتال
طراحی گیف های کوتاه برای صفحات مختلف وب سایت
ویرایش فایل های صوتی و تصویری مختلف
تولید و ویرایش موشن گرافیک و ویدئوهای کوتاه برای انتشار در شبکه های اجتماعی
نظارت، پیگیری و برنامه ریزی برای انتشار محتوای تصویری در شبکه های اجتماعی و جستجوی تصاویر و محتوای بصری متناسب با متن برای انتشار در شبکه های اجتماعی
طراحی انیمیشن با نرم افزار های در کامپیوتر
مقاله پیشنهادی: بهترین و برترین نرم افزار های ساخت موشن گرافیک
اهداف پروژه را به شیوه های هنری و با استفاده از خلاقیت تهیه و طراحی می کند
به انتخاب صدا و رنگ و ویرایش انیمیشن کمک می کند
افکت های مورد نیاز را به عناصر فیزیکی اضافه کنید و یک بخش گرافیکی متحرک ایجاد می کند
مشکلات فنی و مشکلات طراحی را با ویرایشگرها حل می کند
ویرایش فیلمهای ویدیویی خام را ویرایش میکند و جلوهها و عناصر را برای بهبود موشن گرافیک اضافه میکند
طراح موشن گرافیک چه کار هایی انجام می دهد؟
یک موشن گرافیست که به عنوان طراح موشن گرافیک نیز شناخته می شود، آثار هنری را برای تلویزیون، وب سایت ها یا فیلم ها طراحی و خلق می کند. این آثار شامل تریلر فیلم، کلیپ، تبلیغات، سکانس عنوان و غیره است. یک متخصص موشن گرافیک از جلوه های بصری، انیمیشن و سایر تکنیک های فیلمسازی استفاده می کند تا زندگی و احساس را به طرح های خود بیاورد. این بدان معناست که گرافیک های متحرک را طراحی می کند.
MotionGraphist با ایجاد جلوه های بصری زنده و گرافیک متحرک سطح انواع ویدیوها را بهبود می بخشد. امروزه استفاده از محتوای ویدیویی به صورت آنلاین بسیار گسترده شده است و در نتیجه یک موشن گرافیست می تواند بر روی هر پلتفرمی کار کند
استفاده از مهارت های هنری و خلاقانه برای خلق آثار هنری
به طور معمول، یک طراح موشن گرافیک باید دارای پلان اصیل قوی یا مهارت های طراحی گرافیک خلاقانه باشد و همیشه دانش خود را در زمینه طراحی موشن گرافیک به روز کند، همچنین باید مهارت های روز را بیاموزد. یکی از مهارت های لازم برای موشن گرافیست، ایده پردازی و درک مفهوم است. همچنین فرد باید بتواند چندین نسخه از طرح یا انیمیشن اولیه ایجاد کند و به طور مرتب آن را تا رسیدن به نسخه نهایی ویرایش کند.
داشتن همکاری نزدیک با مشتریان و تیم های خلاق
در تمامی مراحل پروژه، به خصوص در صنعت فیلم، از فرآیند خلاقیت و ایده پردازی گرفته تا استوری بورد و ویرایش نهایی و همچنین برای نیازهای وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایل، حضور طراح موشن گرافیک ضروری است. در کنار توانایی خلاق، یک موشن گرافیست باید مهارت ها و توانایی های قوی بین فردی نیز داشته باشد. او همچنین باید توانایی کار تیمی و پایبندی به برنامه های زمانی محدود را داشته باشد. لازم به ذکر است که یک موشن گرافیست باید بداند که نیازهای پروژه هر لحظه ممکن است تغییر کند و باید بتواند این تغییرات را اعمال کند.
پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر مراحل ساخت موشن گرافیک + نکات طلایی موشن گرافیک را مطالعه فرمایید.
تعامل طراح موشن گرافیک با طراح گرافیک
طراح گرافیک داستان های هنری، گرافیکی و تصویری را برای طیف وسیعی از رسانه ها آماده و تولید می کند. اما موشن گرافیک زیرمجموعه یا شاخه ای از طراحی گرافیک است که از انیمیشن برای حرکت به گرافیک و زنده کردن آن استفاده می کند. طراح موشن گرافیک و طراح گرافیک هر دو بسیار خلاق و هنرمندانه هستند. اما اینجاست که تفاوت گرافیست با موشن گرافیست آشکار می شود. ممکن است، یک طراح گرافیک حرفه ای مهارت های خلاقانه ای داشته باشد، ولی روی انیمیشن ها زیاد کار نکنند.در حالی که طراح حرکت باید بتواند از انیمیشن دو بعدی به عنوان بخشی از کار خود برای متحرک سازی تصاویر استفاده کند. تعامل این دو نفر می تواند خروجی کار را جذاب تر و حرفه ای تر کند.
مراحل فنی که موشن گرافیست قبل از شروع پروژه باید طی کند؟
پروژه های عالی به سادگی تولید و خلق نمی شوند! این بدان معناست که ساخت یک انیمیشن یا موشن گرافیک مستقیماً از ذهن طراح به نرم افزار تولید آن منتقل نمی شود. برای فرآیند پیش تولید، مراحلی وجود دارد. با رعایت موارد زیر به عنوان یک طراح موشن گرافیک در حین تولید پروژه با مشکل کمتری مواجه خواهید شد:
یک تابلوی خلقی برای برنامه ریزی مسیر بصری ایجاد کنید!
اولین و حیاتی ترین مرحله برای طراح موشن گرافیک در فرآیند طراحی، Mood-Board است. تابلوی حالت، کولاژی از رنگ ها، تصاویر، فیلم ها و فونت ها به صورت تابلو است و برای اینکه مسیر فعالیت بصری ما از ابتدا مشخص شود ایجاد شده است. هیئت دولت تقریباً چیزی شبیه به هیئت آرزوها یا هیئت عالم است.
از قاب های شیک برای ظاهر نهایی استفاده کنید!
منظور از این مرحله این است که موشن گرافیست بتواند ظاهر نهایی یک انیمیشن را به مشتری یا تیم منتقل کند تا همه از پیشرفت کار مطلع شوند. این کار باید قبل از شروع توسط موشن گرافیست انجام داده شود، تا تایید نهایی را برای خود بگیرد، چون تغییر دادن جهت بعد از به اتمام رسیدن کار خیلی سخت تر از آن چیزی است که فکر می کنید.
استوری بورد بسازید!
بخش مهمی از فرآیند طراحی انیمیشن، استوری بورد است. در این بخش است که موشن گرافیست می تواند فاز پایانی را در قالب یک روایت تصویری منتقل کند. عکس ها، ترکیب بندی ها، انتخاب زاویه و حرکات برای پیشرفت پروژه از طریق استوری بورد به شما نشان داده می شود.
انیمیشن نهایی را بسازید!
در نهایت، به بخش چگونگی رفتن از استوری بورد به طراحی واقعی حرکت و انیمیشن می رسیم. در این قسمت است که موشن گرافیست باید تمام مراحل پیش تولید را برای ساخت نسخه نهایی انیمیشن کنار هم بگذارد.
نرم افزار لازم برای طراحان موشن گرافیک
تا اینجا در مقاله به معرفی وظایف عملیاتی، وظایف و مراحل کاری یک طراح موشن گرافیک پرداخته و به تفصیل در مورد آنها بحث کرده ایم. در این قسمت نوبت به معرفی ابزارها و نرم افزارهای مورد نیاز طراح برای خلق تصاویر و فیلم های جذاب و چشم نواز می رسد:
- یونیتی (Unity)
- فتوشاپ (Adobe Photoshop)
- افترافکت (Adobe After Effect)
- سینما 4D
- اپل موشن (Apple Motion) برای سیستم عامل مک
- مایا (Maya)
- Mocha AE
- Nuke
اساس تمامی نرم افزارها برای طراحی فتوشاپ است و تمامی موشن گرافیک ها باید به این ابزار تسلط داشته باشند. معروف ترین ابزار برای طراحان گرافیک افتر افکت است. اگر قصد یادگیری این نرم افزار را دارید پیشنهاد می کنیم از صفر تا صد در دوره افتر افکت Mime Studio After Effects شرکت کنید. برای ویرایش حرفه ای می توانید از نرم افزار پریمیر در کنار افتر افکت استفاده کنید زیرا این دو ابزار مکمل یکدیگر هستند. بعد از این ابزارها، با توجه به سطح پروژه و حرکتی که قرار است طراحی کنید، نرم افزارهای حرفه ای تری دیگری که در بالا ذکر شد می توانند به شما کمک کنند.
درک اولیه از این نرم افزارها ضروری است، اما به گفته دن مورر، «داشتن ذهنیت خلاق ارزشمندتر از صرفاً خودکار بودن است که می داند چگونه با برنامه های مختلف کار کند. در نتیجه داشتن ذهنیت خلاق کافی است. سعی کنید ابزارهای حرفه را در این شغل یاد بگیرید و به برقراری ارتباط با دیگر طراحان و هنرمندان علاقه مند شوید.
چشم انداز شغلی و بازار کار موشن گرافیست
این روزها با توجه به امکان پخش ویدئوهایی که شبکه های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، یوتیوب و … در اختیار کاربران خود قرار می دهند، برندهای کوچک و بزرگ روز به روز به تولید محتوای تصویری روی آورده اند و این موضوع باعث شده تا بازار کار حرکت کند. گرافیست محبوب
در چند سال اخیر توی کشورمان ایران هم شاهد، رشد زیاد علاقه بی ویدیو ها در بین تمامی کاربران شبکه های مجازی و اینترنت بوده ایم، که این علاقه مردم باعث می شود تقاضای برای موشن گرافیک روز به روز رو به افزایش باشد. به گونه ای که فرصت های شغلی مناسبی برای متخصصان این رشته فراهم شده است. زیرا همانطور که در طول این مقاله در مورد آن صحبت کردیم، برای ایجاد و تولید یک موشن گرافیک زیبا و معنادار، نیاز به ایده پردازی، طراحی، متحرک سازی، انتخاب رنگ مناسب، ویرایش حرفه ای و … می باشد و تمامی این وظایف به عهده می باشد. از هنرمندان موشن گرافیک در نتیجه می توان موشن گرافیک را به عنوان یک حرفه و منبع درآمد مناسب و مهم دانست.
پیشنهاد می کنیم برای این که در مورد بازار کار موشن گرافیک اطلاعات زیادی به دست آورید، حتما مقاله بازار کار موشن گرافیک را مطالعه فرمایید.
سخن نهایی لندگراف
طی این مقاله به بررسی وظایف موشن گرافیست و مراحل کاری تهیه کننده موشن گرافیک پرداختیم. در پایان به بررسی جایگاه این شغل جذاب و خلاق در ایران و جهان پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید با دانش بیشتری مسیر شغلی خود را انتخاب کرده و در این مسیر موفق باشید.
پرطرفدارترین مقالات لندگراف: 10 تا از بهترین نرم افزار های ویرایش فیلم با کامپیوتر – 5 تا از برترین سایت های آموزش فتوشاپ
دیدگاهتان را بنویسید