تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟ + تاریخچه و شباهت
انیمیشن هر روز در جلوی چشمان ماست، اگر شما هم از طرفداران دنیای خلاقانه و متنوع انیمیشن هستید، پیشنهاد می کنیم با این مقاله لندگراف همراه باشید تا با تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن و تفاوت استاپ موشن و انیمیشن آشنا شوید، (موشن گرافیک چیست؟) به طور کلی انیمیشن به معنای روشی است که در آن اشکال با تکنیک خاصی به تصاویر متحرک تبدیل می شوند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که این تکنیک منبع اصلی همه تصاویر متحرک است. در ادامه به بررسی تفاوت بین استاپ موشن و انیمیشن، تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک، تعاریف آنها می پردازیم و اینکه آیا با وجود تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک می توان آن را نوعی انیمیشن دانست (انیمیشن چیست؟).
انیمیشن چیست؟
انیمیشن یکی از زیر شاخه ها و کلاس های هنر گرافیک است که تصاویر مختلف را به صورت پیوسته و پشت سر هم نمایش می دهد. در انیمیشن، همه اشیا و شخصیت ها بر اساس داستان یا سناریویی که نویسنده از قبل تعیین کرده است، مدل سازی و نمایش داده می شود. در مقایسه با موشن گرافیک، انیمیشن به زمان، پول و تجهیزات بیشتری نیاز داشت. جالب است بدانید نورپردازی و دیالوگ مانند فیلم در انیمیشن انجام می شود.
به معنای واقعی کلمه انیمیشن از کلماتی مانند animo و etio می آید. آنیمو به معنای هینا و اتیو به معنای اودران است. در واقع در لاتین معنای کلمه انیمیشن به حرکت درآوردن است. این ماهیت انیمیشن است. تصاویر مختلف به طور مداوم و یکی پس از دیگری نمایش داده می شود و مخاطب دچار توهم حرکت می شود.
تاریخچه انیمیشن
برای توصیف تاریخچه چیزی که امروزه به عنوان انیمیشن می شناسیم، باید به قرن نوزدهم بازگردیم. در پایان این قرن، یک مهندس فرانسوی به نام چارلز امیل رینود، دستگاهی به نام پراکسینوسکوپ اختراع کرد که با نمایش یکی پس از دیگری از یک نوار فیلم، نوعی انیمیشن ساخت. او با استفاده از این دستگاه یک فیلم کوتاه نیز ساخت که به عنوان اولین نمونه شناخته شده انیمیشن شناخته می شود. این اثر اکنون در موزه ژروین فرانسه است.
قرن بیستم به عنوان کامل ترین و انقلابی ترین دوران انیمیشن شناخته می شود. در این مدت افرادی مانند مکی و والت دیزنی نوآوری های زیادی در انیمیشن انجام دادند و آن را به جهانیان ارائه کردند. به عنوان مثال، والت دیزنی اولین کسی بود که از صدا و رنگ در انیمیشن خود استفاده کرد. در طول دهه 1900، بسیاری از روش ها و تولیدات انیمیشن ظهور کردند و محبوبیت انیمیشن در جهان افزایش یافت. در دهه 1990، والت دیزنی و پیکسار به طور مشترک اولین انیمیشن سه بعدی ایجاد شده با کمک گرافیک کامپیوتری را معرفی کردند که انقلاب بزرگی در زمینه تولید انیمیشن ایجاد کرد.
موشن گرافیک چیست؟
اگر بخواهیم موشن گرافیک را در دو جمله توصیف کنیم، این عبارت را داریم: موشن گرافیک، علم اتصال تصاویر با حرکات از پیش تعریف شده و صداهای منحصر به فرد است!
موشن گرافیک شباهت های زیادی با انیمیشن دارد و این دو به طور کلی کاملاً مشابه هستند. موشن گرافیک شامل یک سناریو و شاید یک دیالوگ است که بر اساس آن تصاویر لازم تهیه می شود و با قرار دادن قاب ها یکی پس از دیگری تصویر متحرک ایجاد می شود. از دیدگاه فرهنگ شناسی، موشن گرافیک از دو بخش تشکیل شده است. معمولاً از موشن گرافیک برای ایجاد تیزر و معرفی مختصر محصول استفاده می شود. این نوع محتوا معمولا کمتر از ۲ دقیقه است.
اجازه دهید تعریف مختصری از موشن گرافیکی که در بالا توضیح داده شد نیز ارائه کنیم. در واقع، موشن گرافیک فقط با استفاده از نرم افزار مادر معنا پیدا می کند. این نرم افزار مادر فتوشاپ نام دارد که حتما با آن آشنا خواهید شد. این نرم افزار کاربردهای گسترده ای در سراسر جهان دارد و از معروف ترین نرم افزارهای گرافیکی به شمار می رود. برای اینکه انسان وارد دنیای گرافیک شود و بتواند گرافیست شود باید فتوشاپ را خوب یاد بگیرد، که شما برای یاد گیری فتوشاپ می توانید آموزش فتوشاپ رایگان لندگراف را ببینید.
در ساخت موشن گرافیک از نرم افزار دیگر شرکت Adobe به نام After Effects نیز استفاده می شود که نرم افزار مادر موشن گرافیک به شمار می رود. با استفاده از این نرم افزار قادر خواهید بود از تصاویر و صداها برای ساخت کلیپ استفاده کنید. قابل ذکر است که از نظر تئوری، موشن گرافیک یکی از زیر شاخه های انیمیشن محسوب می شود. در ادامه تاریخچه مختصری از موشن گرافیک آورده شده است.
پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله افترافکت چیست؟ را مطالعه کنید.
تاریخچه موشن گرافیک
ظهور موشن گرافیک تأثیر زیادی در توسعه فرآیندهای تولید فیلم متحرک دارد. در دهه 1940، اسکار فیش و نورمن مک لارن در طی یک پروژه آزمایشی موشن گرافیک را به شکلی که امروز می شناسیم ایجاد کردند. در دهه بعد، طراحانی مانند Pablo Ferro و Saul Bass موشن گرافیک خود را عمومی کردند و موشن گرافیک متولد شد.
با پیشرفت تکنولوژی، سرعت گرافیک نیز به کندی توسعه یافت. شاید بتوان بزرگترین این فناوری ها را ظهور گرافیک کامپیوتری دانست. با ظهور نرم افزارهای گرافیک کامپیوتری و به خصوص CGI، سرعت گرافیک نیز تغییر قابل توجهی کرده و استفاده از آن آسان تر شده است. این تغییرات و توسعه نرم افزار این امکان را برای طراحان گرافیک فراهم کرد تا در زمان کمتری موشن گرافیک را با سرعت و جزئیات بیشتر ایجاد کنند. همچنین هزینه تولید موشن گرافیک و انیمیشن نیز کاهش چشمگیری داشته است.
انواع انیمیشن ها و کاربرد آنها
به طور کلی انیمیشن به 5 دسته کلی تقسیم می شود. در تصویر زیر به آنها اشاره کرده ایم و هر کدام را بیشتر توضیح خواهیم داد.
در واقع همانطور که تاکنون انیمیشن های زیادی ساخته شده اند، در یکی از این دسته بندی ها قرار می گیرند. همانطور که در بالا ذکر شد، موشن گرافیک نیز یکی از انواع انیمیشن است. در ادامه به طور مفصل به مقایسه موشن گرافیک و انیمیشن پرداخته می شود. اما اکنون قصد داریم هر نوع انیمیشن را توضیح دهیم.
انیمیشن سنتی
انیمیشن سنتی در قرن بیستم مورد استفاده قرار گرفت. از دیگر نام های انیمیشن سنتی می توان به انیمیشن دست ساز اشاره کرد. البته در برخی موارد به آنها لقب دو بعدی داده می شود که چندان هم اشتباه نیست. در انیمیشن های سنتی، انیماتورها باید تمام فریم های انیمیشن را طراحی می کردند. این بدان معناست که هزاران طرح و طراحی برای انیمیشن مورد نیاز بود. اگر بخواهیم با استفاده از این تکنیک انیمیشن بسازیم، بسته به تعداد فریم ها و مدت زمان اثر نهایی، به چندین هزار عکس نیاز است.
متحرک سازی با استفاده از روش سل بسیار پرهزینه و زمان بر است و امروزه به یک روش منسوخ تبدیل شده است.
انیمیشن دو بعدی
انیمیشن های دوبعدی نوع دیگری از انیمیشن ها هستند که شخصیت ها و محیط آنها فقط طول و عرض دارند. تفاوت بین انیمیشن دو بعدی و سنتی این است که انیمیشن های دو بعدی وکتوری هستند. البته مدل های دو بعدی با استفاده از کامپیوتر ایجاد می شوند. اوج شکوفایی این نوع انیمیشن به اواخر دهه 1990 و 2000 برمی گردد. در طول سال ها، بسیاری از مردم شروع به ساخت انیمیشن های دو بعدی با استفاده از نرم افزار فلش کرده اند. خرید این نرم افزار توسط ادوبی نیز بر محبوبیت آن افزود.
تفاوت دیگر بین انیمیشن دو بعدی و سنتی این است که شخصیت ها و مدل های دو بعدی را می توان در رایانه دستکاری کرد. به این ترتیب امکان جابجایی اعضای بدن به صورت جداگانه وجود دارد. اخیراً افکتهای دوبعدی بسیار محبوب شدهاند و شرکتهای بزرگ انیمیشنسازی مانند DreamWorks انیمیشنهای جذابی را با ترکیب تکنیکهای سهبعدی و دو بعدی ساختهاند. از جمله این موارد می توان به انیمیشن Bad Guys اشاره کرد.
انیمیشن سه بعدی
انیمیشن های سه بعدی با استفاده از گرافیک کامپیوتری یا CGI ساخته می شوند. ظهور انیمیشن های سه بعدی صنعت انیمیشن را متحول کرده است. قبل از آن بیشتر انیمیشن های ساخته شده تقریبا 2 بعدی بودند، و گرافیک کامپیوتری در بیشتر مواقع برای ساخت تیزرهای تبلیغات تلویزیونی، بازی ها یا جلوه های ویژه سینمایی مورد استفاده قرار می گرفتند. سال 1995 و انتشار انیمیشن Toy Story آغاز یک تغییر بزرگ در انیمیشن بود. این انیمیشن اولین انیمیشن سه بعدی دنیا بود که با استفاده از CGI ساخته شد. بعدها انیمیشن های دیگری با این تکنیک تولید شد و امروزه گرافیک کامپیوتری و انیمیشن سه بعدی به عنوان پرکاربردترین تکنیک های انیمیشن شناخته می شوند.
انواع مختلف موشن گرافیک و کاربردشان در بازار کار
انواع موشن گرافیک بر اساس کاربرد و نوع کاربردشان تقسیم بندی می شوند. در ادامه مقاله مقایسه انیمیشن و موشن گرافیک، مهم ترین انواع موشن گرافیک را برای شما آورده ایم.
البته بهتر است بدانید که در کنار موارد فوق، انواع دیگری از موشن گرافیک نیز وجود دارد. اما برای کوتاه کردن این مقاله، آنها را ترک می کنیم.
فیلم آموزشی
در این نوع موشن گرافیک یک آموزش کوتاه یک تا دو دقیقه ای تهیه می شود که برای اطلاع رسانی سریع استفاده می شود. به عنوان مثال، در آغاز همه گیری کرونا، ویدیوهای موشن گرافیک زیادی در مورد آن ساخته شد. این نوع ویدیوهای آموزشی به دلیل مختصر بودن و استفاده از عناصر گرافیکی مختلف، زمان بیشتری را برای تماشای افراد میگیرد.
بازاریابی محصولات و خدمات
یکی دیگر از انواع موشن گرافیک، ساخت ویدئو برای بازاریابی و ارائه محصولات یا خدمات است. در این ویدئو معمولا ویژگی های محصول و نحوه عملکرد و استفاده از آن توضیح داده شده است. موشن گرافیک علاوه بر ارائه محصولات در تبلیغات نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان یکی از موثرترین انواع تبلیغات ویدیویی مورد استفاده قرار می گیرد.
نماد متحرک
در برخی موارد دیده شده است که از آیکون های متحرک برای جذابیت بیشتر استفاده می شود. در بسیاری از موارد، یک موشن گرافیک کوتاه برای هر نماد ایجاد می شود و سپس به یک GIF تبدیل می شود. از این گیف ها به عنوان دکمه نیز استفاده می شود. این موارد تاثیر مثبتی بر تجربه کاربری سایت و اپلیکیشن دارد.
شباهت در انیمیشن و موشن گرافیک
با توجه به مطالب فوق، اکنون می دانیم که موشن گرافیک یکی از انواع و زیر شاخه های انیمیشن است. قبل از بررسی تفاوت ها و مقایسه سرعت گرافیک و انیمیشن، بهتر است شباهت های این دو را بدانیم.
هم انیماتورها و هم طراحان گرافیک متحرک از یک نرم افزار استفاده می کنند. به عنوان مثال تقریباً تمامی طراحان گرافیک در تمامی شاخه ها از نرم افزار فتوشاپ استفاده می کنند. از دیگر ابزارهای مشابه می توان به After Effects، 3D Max، Maya و سایر نرم افزارهای مشابه اشاره کرد.
یکی دیگر از شباهت های موشن گرافیک و انیمیشن در هنر آنهاست. هر دو با اشیاء ثابت و عناصر گرافیکی مشغول هستند. در عین حال، اشکال هنری این دو دقیقاً یکسان است.
خیلی از کاربران فکر می کنند، برای استفاده از فتوشاپ فقط نیاز است که فتوشاپ را نصب کنید، نه این طور نیست! شما می توانید بدون نصب هم از فتوشاپ استفاده کنید، فقط کافی است که مقاله فتوشاپ آنلاین را مطالعه کنید.
تفاوت بین موشن گرافیک و انیمیشن
مهمتر از همه برای رسیدن به این بخش. تفاوت بین انیمیشن و موشن گرافیک در بسیاری از موارد واضح است. از شخصیت پردازی و مدل سازی آن ها گرفته تا بازار کار و حتی محل اکران، همه این آیتم ها جزو شکاف های موشن گرافیک و انیمیشن هستند. در ادامه به مقایسه سرعت گرافیک و انیمیشن در موارد مختلف می پردازیم. در اینجا برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم مقاله تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در سایت موشن کیو را مطالعه کنید.
شکاف بین انیمیشن و موشن گرافیک: توضیحات و شخصیت طراحی
در انیمیشن معمولا یک داستان ارائه می شود و به یک شخصیت نیاز است. همچنین در مدل سازی، انیمیشن ها معمولاً زمان زیادی را برای مدل سازی می گیرند. در صورتی که در گرافیک داینامیک شخصیت معمولا یک شخصیت معمولی بدون نیاز به تصویرسازی و داستان شخصیت است. علاوه بر این، در انیمیشن، شخصیت های متفاوت و معمولاً زیادی وجود دارد که هر کدام ویژگی های ظاهری خاص خود را دارند. در موشن گرافیک به دلیل زمان محدود و برای کاهش هزینه طراحی کاراکتر شاهد شباهت شخصیت ها به یکدیگر هستیم. این اولین تفاوت بین انیمیشن و موشن گرافیک در این مقاله است.
تفاوت بین موشن گرافیک و انیمیشن: تبلیغات و بازاریابی محصولات یا خدمات
به دلیل کوتاه بودن مدت زمان گرافیک، در شبکه های اجتماعی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. خوشبختانه این نوع محتوا در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام طرفداران و بینندگان زیادی دارد و همین امر آنها را به گزینه ای عالی برای بازاریابی محصولات و خدمات تبدیل می کند. از طرفی انیمیشن ها عمدتاً برای کودکان و نوجوانان ساخته می شوند و کیفیت تبلیغاتی ندارند. جالب اینجاست که بازاریابی و تبلیغات باید برای انیمیشن انجام شود. در این صورت موشن گرافیک ابزاری برای تبلیغات محسوب می شود. این یکی از تفاوت های زیاد بین انیمیشن و موشن گرافیک است.
شکاف بین گرافیک سرعت و انیمیشن: افزایش فروش
اگر محصولی برای فروش وجود دارد، عاقلانه است که از موشن گرافیک برای الهام بخشیدن و تشویق مشتریان به خرید آن استفاده کنید. این امکان وجود دارد که محصول خود را با استفاده از موشن گرافیک که به معرفی محصول و عملکرد آن می پردازد، بفروشید. اصولاً به دلیل هزینه بالای تولید انیمیشن، استفاده از آن برای ارائه و فروش محصولات توصیه نمی شود. البته اگه انیمیشن چند ثانیه کوتاه باشه عالی میشه. بر اساس بررسیها، انیمیشن در زمینههای احساسی و احساسی بهتر عمل میکند، که در موشن گرافیک کند میشود. این یکی دیگر از تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن است.
شکاف بین انیمیشن و موشن گرافیک: فضای کاری
یکی دیگر از تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت، دامنه هر دو است. اساساً یک طراح موشن گرافیک بیشتر با طراحی گرافیک سر و کار دارد. در صورتی که انیمیشن بیشتر به حوزه تصویرسازی مربوط می شود. حرکت گرافیکی هنرمند این است که با استفاده از تصاویر گرافیکی هدف و مفهومی را به مخاطب بیان کند. اگر انیمیشن شامل یک داستان، شخصیت های مختلف و تصاویر متفاوت باشد.
موشن گرافیست ها باید از ابزارهای مختلفی برای تکمیل پروژه معمولی استفاده کنند. ابزار اصلی برای هر کسی که با گرافیک سر و کار دارد فتوشاپ است. در برخی موارد ممکن است نیاز به یادگیری نرم افزارهای صنعتی و قدرتمندی مانند تری دی مکس باشد. علاوه بر این، تولیدکنندگان موشن گرافیک باید نرم افزار After Effects را برای اجرای پروژه های خود بیاموزند. انیمیشن نیز کم و بیش با همین ابزار آماده می شود. تری دی مکس همچنین به طور گسترده در ساخت انیمیشن ها به عنوان پایه ثابتی برای طراحی استفاده می شود. از نرم افزارهایی مانند Maya، Blender یا Lumion نیز به عنوان محیطی ویژه برای متحرک سازی و متحرک سازی اشیا استفاده می شود. به جای تفاوت سرعت گرافیک و انیمیشن می توان این مورد را شباهت آنها دانست!
در این بحث تفاوت گرافیک و انیمیشن قابل مشاهده است. در آمریکا درآمد یک انیماتور بین 53 تا 73 هزار دلار در سال است. این مبلغ در اروپا حدود 15 درصد کمتر است و حداکثر درآمد 62 هزار دلار در ماه است. اینها قیمت هایی است که یک گرافیست آمریکایی بتواند سالانه تا 110 هزار دلار درآمد داشته باشد. این مبلغ در اروپا بسیار کم است و به 72 هزار دلار در سال محدود می شود.
شکاف بین انیمیشن و موشن گرافیک: جلوه های بصری
مورد دوم مربوط به جلوه های بصری مورد استفاده در انیمیشن یا موشن گرافیک است. افکت های انیمیشن می توانند بسیار کودکانه و رنگارنگ باشند و از مفهوم خاصی پیروی نکنند. این افکت ها در موشن گرافیک کاربرد ندارند و در عوض از افکت های متنوع تری مناسب برای همه نوع کاربران استفاده می شود. این افکت ها واقعا به جذابیت بیشتر پیام ارسال شده به مخاطب کمک می کند.
سخن نهایی لندگراف
در این مقاله از سایت لندگراف به بررسی و بررسی تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن و مقایسه آن ها از جنبه های مختلف پرداخته ایم. موشن گرافیک یکی از زیر شاخه های انیمیشن است که در آن نیز تفاوت جزییات وجود دارد. در این مقاله آن ها را به صورت مفید ارائه و بررسی کرده ایم.
پر طرف دار ترین آموزش های سایت ما: آموزش بلاگری، آموزش ولاگری
دیدگاهتان را بنویسید