افترافکت چیست؟ کاربردای ناب افترافکت
افترافکت چیست؟
صعنت سینما در سال های اخیر پیشرفت های زیادی رو به خود دیده است و ابزاری های بر پایه تکنولوژی باعث چنین پیشرفت های می شوند ابزار های زیادی برای پیشرفت سینما و تلویزیون در حال ساخته شدن هستند، در این میان خیلی از پیشرفت ها رو مدیون نرم افزار ها هستیم که بخش زیادی از این پیشرفت نرم افزاری رو کمپانی ادوبی سیستم به وجود آورده و افترافکت هم توسط این شرکت طراحی و ساخته می شود.
ادوبی سیستم در حال فعالیت در حوزه ساخت نرم افزار های سینمایی و گرافیکی است و هر روز در حال پیشرفت هست و هر لحظه قابلیت های زیادی رو به نرم افزار های خود اضافه می کند.
نرم افزار افترافکت یکی از همین نرم افزار های پیشرفته توی حوزه سینما هست که توسط کمپانی ادوبی سیستم ساخته شده است، افترافکت یک نرم افزار حرفه ای 2 بعدی هست که برای خلق جلوه های ویژه و موشن گرافیک مورد استفاده قرار می گیرد این نرم افزار بخاطر رابط کاربری راحت تر و کاربردی تر در میان افراد زیادی محبوب شده است و خیلی سروصدا به پا کرده است و از این نرم افزار در پروژه های حرفه ای استفاده می کنند و یک نرم افزار پر قدرت در حوزه خود هست و کاربرد های دارد که باعث شده رقبا رو از خودش عقب تر بزاره ولی هر چند حرفه ای باشد و بتواند هر کاری را انجام بدهد ولی مانند نرم افزار تدوین پریمیر پرو عمل نمی کند و زیاد به درد تدوین نمی خوره، ما در این مقاله بسیار مفید و جالب می خوایم شما را با نرم افزار افترافکت و کاربردهای افترافکت آشنا کنیم و بگیم با یادگیری این نرم افزار چه کار های می توان انجام داد،هر چی باشه ما سرزمین گرافیکی هستیم.
تاریخچه افترافکت
از اسم ادوبی افترافکت معلوم هست که مطعلق به کدوم شرکت هست.
دو تا از اولین نسخه های این نرم افزار افترافکت مطعلق به کمپانی ادوبی سیستم هست که در سال 1993 توسط یک شرکت آیلندی به نام COSA طراحی و ساخته شد که قابلیت های امروزی و پیشرفته ای نداشت.
افترافکت در اون دوران طرفدار زیادی نداشت و تحت مالکیت این شرکت نتوانست به خوبی مدیریت شود و در همین سال بعد از انتشار دو نسخه افترافکت امروزی توسط شرکت Aldus خریداری شد و این شرکت هم نتوانست به خوبی توسعه دهد و این امر منجر شد تا نرم افزار افترافکت را در سال 1994 توسط کمپانی ادوبی سیستم خریداری شد، تا به امروز تحت مالیکیت ادوبی سیستم در حال مدیریت و توسعه داده شدن هست.
کاربر های که افترافکت رو جلوی رقیب های خود سر بلند می کند:
نرم افزار افترافکت مثل دیگر نرم افزار های کمپانی ادوبی هماهنگی کامل با نرم افزار های ادوبی چون ایلوستریتور، ایندیزاین و … را دارد.
شما به کمک این نرم افزار می توانید برای متن خود افکت بسازید.
شما می توانید نویز را در افترافکت کنترل کنید.
پردازش های موازی برای افزایش سرعت کارکرد نرم افزار
می توانید با نهایت کیفیت پروژه های خود را ذخیره کنید.
پیش نمایش تمام کار های ما بر روی پروژه
پشتیبانی از فرمت SWF برای طراحی انیمیشن
لایه بندی بسیار ساده و کاربردی مثل نرم افزار فتوشاپ
هماهنگی با صداهای 32 بیتی
افکت های زیادی را برای ویرایش در اختیار شما قرار می دهد.
خلق اشکال دو بعدی و سه بعدی در نرم افزار افترافکت
امکان سایه اصولی دادن به اشکال های دوبعدی و سه بعدی
قابلیت متحرک سازی تمامی اشکال های دوبعدی و سه بعدی
از نرم افزار حرفه ای افترافکت در کجا استفاده می شود؟
همان طور که گفته شد، از این نرم افزار حرفه ای برای کار های تخصصی ویرایش فیلم و ویدئو استفاده می شود و می توان به کمک آن، افکت ها و جلوه های ویژه ای را به یک ویدئو یا تصویر افزود.
نرم افزاری حرفه ای افترافکت بخاطر کاربردای خیلی زیادی خود و عمل کرد بسیار سریع خود مشهور است و از این نرم افزار در جاهای زیادی استفاده شده است که دیده اید ولی نمی دانستید که با افترافکت ساخته شده است و از این نرم افزار حرفه ای برای کارهای حرفه ای و تخصصی ادیت فیلم مورد استفاده قرار می گیرد و می توان به کمک آن افکت ها و جلوه های ویژه ه ای رو حلق کرد و ویدیو های خود استفاده کرد.
و به خاطر کارایی زیاد این نرم افزار گفتن، این که از این نرم افزار در کجا استفاده می شود خیلی سخت هست ولی در سینما و خلق آثار هنری،در سوشال مدیاهای معروف مثل یوتیوب و اینستاگرام توسط تولید کنندگان محتوا و بلاگرها مورد استفاده قرار می گیرد.
و یکی از کارهای حرفه ای که با این نرم افزار تولید می کنند و در اینستاگرام طرفدار زیادی دارد استوری موشن هست که فروش رو چند برابر می کند، و فریلسنری که این استوری موشن رو می زند پول خوبی بابت کار و کیفیت کار خود دریافت می کند.
چه چیزی را می توان با نرم افزار افترافکت خلق کرد؟
شما با افترافکت می توانید جلوه های ویژه ای رو خلق کنید و می توانید یک استوری موشن حرفه ای طراحی کنید که در هیج نرم افزاری امکان طراحی ندارد.
شما می تواند لوگوی که در نرم افزار ایلوستریتور طراحی شده است خود را به کمک این نرم افزار روی ویدیو های خود متحرک کنید.
و یکی از کاربرد های بسیار خوب این نرم افزار می توان به ساخت لوگو موشن خیلی حرفه ای برای تولید کنندگان محتوا در یوتیوب و اینستاگرام اشاره کرد.
و حتی اگر خیلی توی افترافکت حرفه ای باشید می توانید انمیشن های دوبعدی حرفه ای بسازید.
شما همچین می توانید موشن گرافیک های هم با افترافکت بسازید، اگر دوست داشتید در مورد ساخت موشن گرافیک اطلاعات زیادی را به دست بیاورید، می توایند مقاله مراحل ساخت موشن گرافیک را مطالعه کنید.
CRETIV CLOUD یا افترافکت CC
نسخه CC در ادوبی مخفف CREATIV CLOUD هست، که برای تمامی نرم افزار های ادوبی سیستم در سال 2013 ارایه شده است که نرم افزار ادوبی افترافکت را هم شامل می شد.
از سال 2013 به بعد که افترافکت سی سی معرفی شد دیگر شما نمی توانستید با دانلود کردن نرم افزار افترافکت به راحتی بتوانید ازش استفاده کنید زیرا افترافکت هم مثل دیگر نرم افزار های ادوبی با پرداخت هزینه و خرید اشتراک های 12 ماهه فعال می شد که بعد از خرید اشتراک شما می توانستید این نرم افزار را دانلود کرده و ازش استفاده کنید.
این قابلیت باعث شده بود که نرم افزار سنگین افترافکت از این بعد حافظه کمی را اشغال کند و افرادی که حافظه ذخیره سازی زیادی نداشتند میتوانستند این نرم افزار را دانلود کرده و ازش استفاده کنند و شما دیگر حتی نیاز به ذخیره پروژه های آماده خود در کامپیوتر شخصی را نداشتید زیرا با این قابلیت غول نرم افزاری دنیا(ادوبی) به شما 30 گیگ حافظه ابری می داد و شما می توانستید پروژه های خود را در حافظه ابری ادوبی ذخیره کنید و افرادی که سیستم ضعیفی داشتند و با ذخیره پروژه های سنگین،سیستم شون کارایی خود را از دست می داد خیلی مفید بود و با این که پول زیادی میگرفت ولی ارزشش رو داشت.
و بعد از این قابلیت باید در بیشتر مواقع نرم افزار به اینترنت وصل باشه که بهترین کارایی رو به شما بده و خودش اتوماتیک بتونه نرم افزار شما را آپدیت کنه و مشکل های نرم افزار رو حل کند.
نرم افزار های جایگزین افترافکت
در دنیای امروزی که ما زندگی می کنیم یافتن همچین نرم افزاری که بتواند تمام کارهای افترافکت رو انجام دهد و باهاش رقابت کند خیلی کار دشواری است و اصلا نا ممکن هست و همچین نرم افزاری اصلا وجود ندارد که بتواند تمام قابلیت های ادوبی افترافکت رو داشته باشد و بتواند با افترافکت رقابت کند.
ولی نرم افزارهای هست که بعضی از کارهای افترافکت رو انجام میده و به شما در ویرایش کمک کند، یکی از این نرم افزار ها بلندر هست که بعضی از کارایی های افترافکت رو دارد ولی نمیتواند با افترافکت رقابت کند ولی اگر شما سیستمی ندارید که بتواند افترافکت رو اجرا کند می توانید از این نرم افزار استفاده کنید و امروزه در حال حاضر از این نرم افزار در بعضی پروژه های بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
و این رو هم نباید فراموش کرد که نرم افزار ادوبی افترافکت، نرم افزار خیلی سنگینی هست و تنها افترافکت نیست برکه کل نرم افزار های کمپانی ادوبی همینجوری هست و شما برای اجرا و استفاده بهتر و کاربردی تر باید یک سیستم بسیار قدرتمند داشته باشید.
پیشنهاد ما برای شما، که می توانید مقاله افترافکت یا پریمیر؟ را مشاهده کنید.
از افترافکت چه کسانی برای پیشرت خود استفاده میکنند؟
از افترافکت هنرمندا و افراد خیلی حرفه ای در حوزه های مختلف مثل تدوینگران، تولیدکنندگان محتوا، طراحان موشن گرافیک، انمیشن سازان، آژانس های تبلیغاتی و طراحان رابط کاربری و طراحان سایت با وردپرس استفاده میکنند.
برای حرفه ای و خلاق بودن در نرم افزار افترافکت نیاز به پشت کار و تلاش خیلی زیاد است.
چگونه میتوان با نرم افزار حرفه ای افترافکت به درآمد رسید؟
افترافکت یک نرم افزار بسیار کاربردی و حرفه ای هست که در حوزه های متفاوت میتوان ازش استفاده کرد.
شما با افترافکت میتوانید برای کسب و کارهای اینستاگرامی لوگو موشن و یا استوری موشن طراحی کنید که از هر دو می توانید به درآمد خیلی بالایی برسید.
یا با استفاده از خلاقیت تمامی خود می توانید تبلیغات جذابی رو درست کرده و ازش کسب درآمد کنید.
و یا میتوان با افترافکت انمیشن های طراحی کنید و به درآمد برسید.
کسب و کار های آنلاین مزایا و معایبی دارند، که ما در این مقاله 10 تا از مزایا و معایب کسب و کار آنلاین رو گفته ایم که می توانید مطالعه کنید.
از طرف ما به شما پیشنهاد می شود، مقاله پریمیر یا ادیوس؟ را مطالعه کنید.
حداقل سیستم نیاز برای کار با افترافکت
1- سی پی یو باید حداقل 3000 هرتز و Core i3 باشد
2- مادربرد را با توجه به CPU نوشته شده توسط فروشنده انتخاب کنید
3- حداقل 8 گیگابایت حافظه رم
4- با توجه به 4 قسمت قدرت کل، قدرت باید توسط فروشنده انتخاب شود
5- یک کارت گرافیک اینتل کافی است
6- هارد دیسک ذخیره سازی اطلاعات را با حداقل فضای یک ترابایت توصیه می کنند
7- هارد برای سیستم عامل و پروژه جاری، یک هارد SSD با 120 گیگابایت فضا
مشخصات فنی سیستم متوسط برای کار با افتر افکت، انواع قطعات، مشخصات فنی1
1- سی پی یو Core i7 8700K
2- سازگاری مادربرد با این سی پی یو را ببینید
3- حافظه رم دو کاناله 16 گیگابایتی 2400 مگاهرتز
4- پاور 650
5- کارت گرافیک ایسوس DUAL-GTX1660-6G GDDR5
6- هارد دیسک ذخیره سازی اطلاعات ساتا WD آبی 1 ترابایتی
7- سیستم عامل 7 هارد و پروژه فعلی 250 گیگابایت m2 w.d
مشخصات فنی کار با سیستم های حرفه ای افکت ها تایپ لاین مشخصات فنی
1- جعبه پردازنده i9 9900k
2- سازگاری مادربرد با این سی پی یو را ببینید
3- حافظه رم 32 گرم 2666
4- پاور 750
5- کارت گرافیک یا بالاتر Asus 1660ti 6g asus
6- هارد دیسک ذخیره سازی اطلاعات یا بالاتر Sata WD Blue 1TB
7- هارد 7 سیستم عامل و پروژه فعلی یا بالاتر SSD 240 گیگا aorus
8- کیس master tech t500
9- خنک کننده CPU Antec H600 Pro
قیمت لایسنس افترافکت اورجینال
قیمت افترافکت اورجینال در حال حاظر نزدیک به 60 دلار آمریکا هست که با پرداخت این شما میتوانید 12 ماه از این نرم افزار استفاده کنید، و از حافظه ابری ادوبی استفاده کنید.
ولی بخاطر تحریم ها و فیلترینگ ها خرید لایسنس خیلی سخته و به سختی به سرور های ادوبی وصل میشه و آپدیت شدنش مشکل هست و در ایران به کپی رایت خیلی اهمنیت نمیدن و شما می توانید به راحتی این نرم افزار را از سایت سافت 98 دانلود کرده و به صورت رایگان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید