اتوکد چیست؟ کاربردهای اتوکد به زبان ساده
اتوکد چیست؟(AUTOCAD)
یکی از حرفه ترین نرم افزار هایی که در زمینه نقشه کشی مورد استفاده قرار گرفته می شود، که در این مقاله به شما می گوییم که اتوکد چیست، و در چه رشته هایی از اتوکد استفاده می شود، پس حتما در این مقاله مفید با ما همراه باشید، تا در مورد اتوکد، تاریخچه اتوکد و بازار کار اتوکد اطلاعات مورد نظر شما را به شما بگوییم.
اتوکد یک نرم افزار حرفه ای نقشه کشی است، که کاربران از این برنامه برای ترسیم نقشه های 2بعدی و 3 بعدی استفاده می کنند، عمده کاربران این نرم افزار، رشته های معماری، عمران، مکانیک، و رشته برق می باشد، که برای ترسیم نقشه های صنعتی و مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد، دانش پذیران این رشته ها بدون نیاز به خط کش یا ابزار فیزیکی ترسیم خود را به راحتی انجام دهید.
کلمه ای CAD در نرم افزار حرفه ای اتوکد Computer Aided Design به معنای ترسیم و طراحی به کمک نرم افزار می باشد، و اتوکد یکی از معروف ترین و پر طرفدار ترین نرم افزار های شرکت آمریکای اتودیسک می باشد که آخرین ورژن این نرم افزار 2020 می باشد.
اتوکد از هر چند سال یک نسخه جدیدی می دهد، که مطلق به آینده است، یعنی اتوکد 2020 را در سال 2019 معرفی کرده، و به برای دید عموم عرضه کرد، که شما برای هر ورژن نیازی به یادگیری دوباره ندارید، زیرا کل نرم افزار تغییر نمی یابد برکه برخی از قابلیت های جدید به این نرم افزار حرفه ای اضافه می شود، که شما کافیست با یک سرچ در گوگل قابلیت های جدید که به این نرم افزار افزوده شده است را تحقیق کنید.
تاریخچه اتوکد (AUTOCAD)
اتوکد در سال های 1982 طراحی و تولید شده است، سازنده اصلی اتوکد جان واکر می باشد، که با دوستای خود شرکت بزرگ اتو دسک را بنا نهاده است، حان واکر و دوستانش از این نرم افزار در یک نمایشگاه بزرگی در شهر لاس وگاس رونمایی کردند، که از زمان رونمایی تا الان طرفداران زیادی را برای خود جذب کرده است و یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های نقشه کشی می باشد.
نرم افزار اتوکد 4 دهه فعالیت خود، قابلیت های زیادی را برای جلب رضایت کاربران خود ارایه داده است که هیچ کدام از این قابلیت ها در آن زمان نبوده است، که نشان گر این است که این روی این نرم افزار تغییراتی زیادی اعمال شده است که موجب پیشرفته شدن و پر قابلیت و کاربرد شدنش شده است.
شرکت اتو دیسک شرکتی است که نرم افزار حرفه ای اتوکد را طراحی و تولید کرده است، که با گذشت زمان این نرم افزار حرفه ای را برای گوشی های موبایلی هم طراحی کرده است، و همچنین یک نسخه وب هم طراحی و ساخته شده است که کاربرانی که به کامپیوتر و یا لپتاب دسترسی ندارند، و یا دارند ولی نمی توانند اجراش کنند می توانند از این نسخه ها استفاده کنند، که به قدرت و قابلیت های نسخه اصلی نمی رسد.
همچین شرکت بزرگ اتو دیسک، همچنین نرم افزار های مثل، تری دی مکس و مایا را طراحی کرده است، و امروزه در حال آپدیت و پشتیبانی شدن این نرم افزار ها توسط اتو دیسک می باشد.
یکی از نکته های که موقع تحقیق اتوکد دریافتیم، این است که فتوشاپ و پریمیر پرو، هر دو بعد از نرم افزار تخصصی نقشه کشی طراحی و تولید شده اند، و چیز های دیگری که در این مقاله گفتنش خوب نیست، که اگر دوست داشتید می توانید مقاله فتوشاپ چیست؟ و پریمیر چیست؟ را مطالعه کنید، و به نکته های جالبی مثل ما دست یابی خواهید کرد.
چه رشته های از نرم افزار تخصصی اتوکد استفاده می کنند؟
یکی از سوال های پرتکرار در مورد این است که چه رشته های از این نرم افزار حرفه ای استفاده می کنند، یا چه رشته های می توانند استفاده کنند، که در این بخش از مقاله اتوکد چیست
می خواهیم به این سوال بپردازیم.
یکی از رشته هایی که زیادی از این نرم افزار تخصصی استفاده می کند، رشته معماری و عمران می باشد، که از اتوکد استفاده می کنند.
و همچنین رشته های چون، برق، راه سازی، مکانیک، تاسیسات لوله کشی و در طراحی کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا اتوکد رقیب سرسختی دارد؟
باید گفت که بله اتوکد یک رقیب سر سخت دارد، که میکرواستییشن نام دارد، این یک نرم افزارحرفه ای نقشه کشی است که در نقشه کشی های دو بعدی و سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد، و این نرم افزار حرفه ای نقشه کشی را شرکت Bentley Systems طراحی و ساخته است که در رشته های چون نقشه برداری، معماری و عمران مورد استفاده قرار می گیرد.
نسخه های گوناگون اتوکد
اتوکد در سال 1982 طراحی و تولید شده است، که در سال های اولینه همچین قابلیت های زیادی را نداشت که شما بتوانید با اتوکد هر طرح دلخواه خود را بزنید، و فقط شما می توانستید فقط خط های صاف را ترسیم کنید، که با گذشت زمان قابلیت های زیادی به این نرم افزار افزوده شده است.
اصلی ترین قابلیت های این نرم افزار در سال 2007 به این نرم افزار افزوده شد که اونم قابلیت 3 بعدی می باشد.
و در سال های بعد با افزایش کابران خود قابلیت های مثل، پشتیبانی از تصاویر گرافیکی، اتصال مستقیم به اینترنت و همچنین شما می توانستید پروژه خود را در چند کامپیوتر پیش ببرید، که باید به بانک اطلاعاتی اتو دیسک وصل شوید.
بازار کار نرم افزار اتوکد
شما از این نرم افزار در جاهای زیادی می توانید استفاده کنید، و کاربرد های این نرم افزار به یک حوزه ختم نمی شود، شما می توانید در بازار امروزی از این نرم افزار در حوزه های چون برق، معماری، نقشه کشی، مدل سازی، عمران، الکترونیک و در طراحی های سنتی می توان ازش استفاده کرد.
اتوکد بازار کار دارد؟
این یکی از سوال هایی می باشد که ذهن کاربران را به خود مشغول کرده است، که آیا با این نرم افزار می توانید به درآمد برسید؟
کلا افرادی که می خواهند این نرم افزار حربه ای را یاد بگیرند، 3 دسته هستند که در زیر به هر 3 تا اشاره ای کرده ایم.
1- دسته ای اول کسانی هستند، که بخاطر رشته ای تحصیلی خود قصد یادگیری این نرم افزار را دارند، که این دسته از افزار بعد از یادگیری 75 درصدشان ادامه نمی دهند.
2- دسته ای دوم افرادی هستند که بخاطر علاقه ای خود تصمیم به یادگیری این نرم افزار کرده اند، که این افراد این دسته از افراد هم کم نیستند و به احتمال باالایی از این نرم افزار در آینده ای خود استفاده می کنند.
3- دسته ای سوم افرادی هستند که برای درآمد زایی از این نرم افزار استفاده می کنند، که این افراد این دسته از همه بیشتر هستند، که باید گفت، که کسب و درآمد از نرم افزار به خود شما بستگی دارد.
برای این که از این نرم افزار حرفه ای کسب و درآمد کنید، باید خود شما تلاش کنید، و برای به موفقیت رسیدن در این حوزه شما باید 3 ویژگی که در پایین می گوییم را داشته باشید، و بهش دقت کنید.
1- مهم ترین چیز در هرحوزه ای علاقه ای زیاد است که شما باید به این نرم افزار حرفه ای و سخت علاقه ای داشته باشید، که این علاقه مهم ترین بخش است.
2- یکی دیگر از این 3 مورد داشتن خلاقیت زیاد می باشد، که شما باید برای کار های طرای علاقه ای زیادی داشته باشید، چه در حوزه طراحی لوگو باشید، چه در حوزه طراحی با اتوکد، باید خلاق باشید، تا در طرح ها خود خلاقیت به خرج بدید.
3- و آخرین موردی که بیشتر بهش توجه می شود، داشتن تجربه ای زیاد در این نرم افزار است، که باید گرفتن پروژه های بزرگ و کار کردن روی پروژه ها باید تجربه ای کاری داشته باشید.
مورد اولی که علاقه ای فردی می باشد، و شما باید علاقه را خودتان داشته باشید، و برای دو مورد بعدی شما می توانید بعد یادگیری این مهارت پیش یک متخصص رفته و به کار آموزی را شروع کنید، که این کار آموزی باعث می شود هم خلاقیت فردی شما افزایش بیابد و هم تجربه کافی می توانید کسب و کنید.
و حتی شما می توانید بعد از یادگیری مهارت تخصصی و پول ساز اتوکد، به عنوان فریلنسر کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید، که برای خود مزایا و معایبی دارد که می توانید در مقاله 10 تا از مزایا و معایب کسب و کار ها آنلاین را مطالعه کنید.
و یا اگر می خواهید، از خانه کسب و درآمد کنید و پول در بیارید می توانید کسب و درآمد از منزل با برترین روش های 2023 را مطالعه کنید که ایده های هم داده ایم که می توانید استفاده کنید.
قابلیت های نرم افزار اتوکد
نرم افزار های که در حال استفاده هستیم، دارای قابلیت های زیادی می باشد، باید این قابلیت ها را قبل از اینکه نرم افزار مورد نظر را برای کار خود و برطرف کردن نیاز خود انتخاب کنیم بدانیم، که در این بحش از اتوکد چیست؟ به شما می گوییم.
1- دارای یک محیط ساده
2- ابزار های گوناگون برای نیاز های گوناگون
3- قابلیت طراحی طرخ های 2 بعدی
4- امکان بازیابی اطلاعات از دست رفته
5- قابلیت استفاده از نرم افزار های مرتبط
6- قابلیت ترسیم طرح های 3 بعدی
7- امکان تایپ و حروف چینی
8- امکان طراحی و چرخش 360 درجه
9- امکان اضافه کردن فایل های کاربردی مانند تصاویر
10- امکان ایجاد لایه و مدیریت درست آن
11- امکان تنظیم هر اندازه برای چاپ
12- امکان حاشیه نویسی در کنار هر صفحه
13- قابلیت ترسیم نمودار
14- ترسیم نقشه های ساختمانی
15- ترسیم نقشه صنعتی
16- ترسیم های معماری
17- قوی ترین نرم افزار ترسیم نقشه های ساختمانی
18- دقت بالا در ترسیم
19- سرعت بالا در ترسیم تصاویر
20- کیفیت بالا در چاپ طرح
21- دارای میانبر های کاربردی
22- مجهز به ابزار های کاربردی زیاد
مزایای ترسیم طرح در اتوکد نسبت به روش ترسیم دستی
هر نرم افزاری دارای قابلیت های زیادی دارد، که این قابلیت ها باعث می شود که ما بهترین نرم افزار را برای نیاز های خود انتخاب کنیم، مثل دیگر نرم افزار ها اتوکد هم مزایایی دارد، ترسیم طرح های خود در اتوکد دارای مزایای زیادی می باشد، که این مزایا باعث می شود دیگر طراحان به جای ترسیم نقشه دستی از نرم افزار های حرفه ای مثل اتوکد استفاده کنند.
شما برای این که یک طرحی را دستی ترسیم کنید، شما از دست خود به همراه یک قلم مخصوص استفاده می کنید، که در مواقع زیاد برای بالا بردن دقت طرح خود از خط کش های مخصوص نقشه کشی هم استفاده می شود، که بعد از تمام کردن طرح با نگاه کلی به طرح خود می توانیم مشکلات نقشه را ببینیم، از جمله قلم خورد، اندازه ها و خطی که با خط کش می کشید، به احتمال زیاد مشکلاتی خواهد داشت، که این ها بخشی از مشکلات هستند، مشکلات اصلی بعد از جاپ طرح خود دیده می شود.
ولی این مواردی که در بالا بهش اشاره شد تا حد زیادی در اتوکد از بین رفته است که به شما کمک می کند طرح های بهتر و تمیز تری نسبت به طرح های دستی خود بکشید، و با کیفیت بالایی چاپ خود را انجام دهید.
سخن پایانی لندگراف
رسیدیم به بخش پایانی نرم افزار کاربردی اتوکد، که یک نرم افزار فوق العاده حرفه ای نقشه کشی می باشد، که شما با یاد گیری این نرم افزار فوق العاده حرفه ای می توانید، درآمد های بزرگی را به دست آورید.
ممنون از شما که با ما همراه شدید، امیدوارم با مطالعه این مقاله کاربری، بر اطلاعات خود افزوده اید، و بتوانید از اطلاعات این مقاله استفاده کنید.
این محتوا ادامه خواهد داشت…
دیدگاهتان را بنویسید